![]() |
NEC 4550A co jest?
Witam
Tak wiec mam problem z tym napędem z dnia na dzien przestał działać...tzn objawy są dziwne bo tacka działa wykrywa go w biosie natomiast windows ma problem w zakładce sprzęt jest coś takiego "System Windows nie może uruchomić tego urządzenia sprzętowego, ponieważ jego informacje o konfiguracji (w rejestrze) są niekompletne lub uszkodzone. (Kod 19)". Dodam że na linuksie jest tak że automatycznie napęd przestał być montowany, ale po włożeniu płytki montuje się i działa..ktoś ma jakiś pomysł? Czy czeka mnie wymiana sprzętu? Napęd nie był podkręcany ma oryginalny firmware 1.08. Fota z windy... http://img215.imageshack.us/img215/1717/image2nl4.jpg P.S. oczywiście eksplorator windy nie widzi wogóle napędu... flashery pod winde tez nie(tylko sprawdzałem) nero info tool wykrywa że taki napęd jest podłączony |
Przeinstaluj sterowniki do kontroler***243;w IDE.
|
Niestety to nie pomogło :/ Jeszcze jakies rady? Ja jeszcze potestuje na linuksie napęd i zobacze czy wszystko ok tam...
|
Jak wymiana tasiemek nie pomo***380;e to sprawd***378; nap***281;d u kumpla.
|
To jest ***347;wie***380;a instalka windy??
|
Nie jest świeża to winda na której do tej pory napęd chodził ok..wymiana taśmy też nic nie dała..dziś sprawdze jeszcze u kumpla.
Poza tym na linuksie wszystko wydaje się być ok tzn napęd działa, odczytuje filmy zdjecia itp...ale dopiero po włożeniu płyty. Przedtem napęd widoczny był zaraz po starcie Linuksa. Cos mi sie zdaje że albo nowy sprzęt albo flashowanie mnie czeka...:/ Tak przy okazji jest jakis flasher pod dos ew Linuks do mojego napędu? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:19. |