| danielski12 |
15.10.2006 14:49 |
Cytat:
Napisany przez AleX69
Kod:
[AUTORUN]
label=moj PenDrive
icon=icono.ico
open=c:\windows\notepad.exe
nie mam pendrive'a ... ale wystarczy sprawdzic :D
|
eee...co mam wpisac przy "label" ??
i co mam wpisac w open jesli chce zeby odpalil sie plik ktory jest na pendrive a nie na dysku ?
EDIT: ok juz wiem,to jest nazwa :)
Zrobilem tak jak powyzej i w label wpisalem nazwe pendriva,przy wkaladniu wyskoczylo okieko ze wykryto plik exe i pytanei co zrobic,nic albo otowrzyc folder z zawartoscia. W tym wypatku nic mi to nie daje.
U mnie na kompie pen ma nazwe K ale na innych komapach mzoe meic inna nazwe,co mam zrobic zeby plik otwieral sie zawsze a nie tylko jesl pen ma nazwe K ? moze cos w rodzaju open=local\wiesław.exe ?
ehh wiem ze sie da zobic autorun ale nik sie nei chcial to tej proty podzielic ta informacja :'(
Cytat:
Napisany przez yahol
Pewnikiem myslisz o platformie U3 i wynalazku SanDiska :(
kingston
wymyslil sobie taka wlasnie personalizacje penow, tak aby po wlozeniu odpalaly sie programy, np. outlook, albo co innego bez montowaniu na kompie. Komp mial byc tylko ogniwem pomocniczym i nic na nim nie bylo zapisywane.
jezeli o to chodzi, to zapomnij - usiluje od pewnego czasu pozbyc sie z pena koszmarnie zle napisanego autostartu U3, zapisanego jako partycja zabezpieczona.
Te peny oznaczone sa dodatkowo symbolem U3, jak latwo zagdnac, albo mozna sciagnac progsa do zapisu i zamontowania, bodaj ze strony SanDiska (zreszta wpisz w gugla U3 - to znajdziesz)
|
w zasadzie to o tym nigdy nie słyszałem,ale chodzi mi dokaldnie o to ze mam na penie jednoplikowy program w pliku *.exe powiedzmy jakas mala gierka,
i przy wlozeniu odpalala sie,rzecz w tym ze polecenia z autoruna na CD nie dzialaja,dziala tlyko "icon"
Słyszałem ze mozna zrobic cos takeigo ze botuje sie tak pena zeby odpalal sie z niego Linux,usuwamy plik ktory rozpoczyna instalacje albo po prosotu ten plik ktory go odpala czy Bóg wie co jeszcze i zamaist tego glownego pliku wstawaimy nasz,tylko ze z nazwa tego ktory powinien byc. Slyszalem to szybko i nic nie pamietam z tego ale chodzilo o cos w tm rodzaju.
|