Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   błędy podczas nagrywania :( (https://forum.cdrinfo.pl/f15/bledy-podczas-nagrywania-68017/)

VIZZARD 16.10.2006 19:48

Cytat:

Napisany przez melag
Gratuluję 8k :piwo:

Och!

Dzienx!

Nawet nie zauważyłem :mruga:

:piwo:

melag 16.10.2006 17:07

Ilość załączników: 1
Gratuluję 8k :piwo:

VIZZARD 16.10.2006 15:14

Cytat:

Napisany przez Reset
VIZZARD podpinałem pod mojego kompa nagrywarke kumpla zeby cos nagrac i ku mojemu zaskoczeniu wystapiły te same błedy co przy mojej i plyta w kosz wiec raczej niechodzi o płyty bo kumpel nagrywa na najtanszych scierwach i jego nagrywarka sobie z tym spokojnie radzi i takiego przypadku jak ja mowi ze jeszcze niemiał przy zadnej płycie

Dalej nie widzę sprzeczności :nie:

Przyczyną mogą być dalej twoje kiepskie płyty

Reguła NIGDY także nie obowiązuje w przypadku nagrywania

To tak jakbyś przyjął że na TDK i Verbatimie nigdy się nic nie wysypie :ysz:

Jeżeli jednak płyty nie są problemem to odsyłam TU :czytaj:

Należy zastosować analogię :taktak:

:D

icemac 16.10.2006 14:53

format c:

:>

niezawodny spos***243;b znanego osobnika z forum :taktak:

Reset 16.10.2006 14:45

VIZZARD podpina***322;em pod mojego kompa nagrywarke kumpla zeby cos nagrac i ku mojemu zaskoczeniu wystapi***322;y te same b***322;edy co przy mojej i plyta w kosz wiec raczej niechodzi o p***322;yty bo kumpel nagrywa na najtanszych scierwach i jego nagrywarka sobie z tym spokojnie radzi i takiego przypadku jak ja mowi ze jeszcze niemia***322; przy zadnej p***322;ycie

VIZZARD 15.10.2006 23:13

Cytat:

Napisany przez Reset
płyty to chyba nie, pisałem wyzej ze sprawdzałęm na nagrywarkach kumpli, które z zadnymi płytami nie maja problemow i pojawiał sie ten sam problem

Ale co ty sprawdzałeś na tych nagrywarkach kumpli? :hmm:

Te ch*jowo nagrane płyty na swojej nagrywarce?

Jeżeli piszesz, że na dobrych nagrywarkach kumpli było to samo to o co chodzi?

Kiepskie płyty zostały kiepsko nagrane na twojej spawarce, więc czy u ciebie czy u innych jest to samo :czytaj:

Więc z twojej wypowiedzi nic nie wynika i w schemacie blokowym następuje powrót do mojej :czytaj:

Czyli: zmień nośniki do nagrywania na dobre i sprawdzone

A jeżeli piszesz jeszcze że przy jakichś nośnikach zdarzało się to rzadziej

To nie sądzisz, że tym bardziej warto to sprawdzić? :>

:taktak:

Reset 15.10.2006 21:32

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Płyty, płyty, płyty!!! :czytaj:

płyty to chyba nie, pisałem wyzej ze sprawdzałęm na nagrywarkach kumpli, które z zadnymi płytami nie maja problemow i pojawiał sie ten sam problem

Mich@ł 15.10.2006 19:25

Cytat:

Napisany przez Reset
...
PS Mich@l a co to jest DMA ?

Wdech, wydech.. Wdech, wydech.. Tylko spokojnie.. Wdech, wydech.. Wdech, wydech.. Gdzie moje relanium.. Wdech, wydech.. Wdech, wydech.. Jest, podwójna dawka.. Wdech, wydech.. Wdech, wydech.. Mogę spokojnie odpowiedzieć.. Wdech, wydech.. Wdech, wydech.. Jeszcze jedno relanium.. Wdech, wydech.. Wdech wydech.. Odpowiedź poniżej. :P

TUTAJ :)

VIZZARD 15.10.2006 19:22

Płyty, płyty, płyty!!! :czytaj:

:taktak:

Reset 15.10.2006 18:54

Toshiba SD-R5472 i pr***243;bowa***322;em TDK, Verbatim, sony, tdk najrzadziej zdaza***322;o sie to przy Philipsach ale tez sie zdareza***322;o i dodam jeszcze ze moje podejrzenie na dysk pad***322;o gdy pr***243;bowalem 3 razy nagrac ten sam film i za kazdym razem b***322;edy sektor***243;w i p***322;ytka na kosz a nagra***322;em cos innego i nagra***322;o sie normalnie

PS Mich@l a co to jest DMA ?

Mich@ł 15.10.2006 18:26

Zdefragmentuj dysk.
Mo***380;e ju***380; jest komputer za bardzo "zasyfiony" :>
Sprawd***378; DMA.
Zainstaluj ASPI.

ed hunter 15.10.2006 18:25

nagrywarka Toshiba + płytki z kopert? = tak właśnie.

twardy dysk nie ma tu raczej nic na sumieniu.

a jeśli chodzi o interesujące dane to raczej nie jaki masz proc tylko model tej Toshiby i co to za płyty?

Reset 15.10.2006 18:22

błędy podczas nagrywania :(

To mój pierwszy post wiec witam wszystkich :)

posiadam nagrywarke dvd toshiba i mam nielada problem poniewaz czesto podczas nagrywania przy weryfikacji wyskakuja mi błedy i informacja " blad niemozna odczytac z(jakies numery) sektorów" i płytka jest zle wypalona, nadaje sie do kosza :ysz: sprawdzałem na nagrywarkach kumpli które były napewno dobre i było to samo. Mysle ze to wina dysku ale uzyłem HDD Regeneratora, który wyszukuje i naprawia uszkodzone sektory ale nieznalazło ani jednego bad sektora. Płytki chyba juz wszystkie testowałem i to samo.

dodam jeszcze ze posiadam:
win XP
dysk segate baracuda 60
amd athlon 2000+
radeon 9000

Czy ktos wie co w takiej sytuacji zrobic ?? prosze o pomoc :help:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:30.