![]() |
PROBLEM - Nero nagrywa mi wolniej niż zamierzam :/
Sprawa wygląda tak - Mam nagrywarke Benq DW1650 z najnowszym biosem
Nero 7 i kiedy nagrywam krązek DVD Verbatim DVD+R z prędkością 12 (dysk bezmultisesji ) to niestety Nero mi nagrywa z prędkością 4x - widze to w nero bo zmienilem w opcjach pokaz rzeczyistą prędkość nagrywania. Czemu nie nagrywam mi z prędkością 12 ? Tak samo sie dzieje jak nastawiam 8x :/ |
DMA on?
|
Cytat:
nagrywarka na drugim kanale - udma2 on Do tego dysk zdefragmentowany i aspi zainstalowane Mimo tego podczas nagrywania bufor skacze z 96 do 30 i przez to zwalnia - jeszcze sproboje tego http://forum.cdrinfo.pl/faq/57073-po...spi-i-dma.html |
Polecam BCDC i skończą się problemy. Było już o tym na forum:spoko:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
I to tyle w tym temacie:D :spoko: |
Cytat:
Bo wiesz Najnowszy bios to nie takie bele co :nie: To po prostu Super Najnowszy Bios!!! :fala: :czar: |
Cytat:
Nie zawsze sprawdza się powiedzenie, że nowsze jest lepsze od starego:D |
Cytat:
Może nie ma po prostu najnowszej odsłony najnowszego biosa... :D Cytat:
|| |
Cytat:
Wgram ten starszy - zobaczymy czy bedzie poprawa . Aha - wgralem ten najnowszy bios bo myslalem, że poprawi on nagrywanie na krązkach Memorex - niestety nie poprawil i widocznie spowolnil Verbatimy - chociaz jakosc nadal na Verbach jest najlepsza. Co do Memorexu - niestety ten syf wykupił bardzo dobrą firme Dysan :/ i teraz nie kupie Dysankow -na ktorych bardzo dobrze sie paliło a same plytki były i są bardzo dobre :) - a memorexow wogole nie polecam ! |
Cytat:
|
Na razie nie bede zmienial biosa na starszy :)
Sproboje sie pobawic taśmami :/ Otóż tak : na 1 kanale ide mam podpiety dysk 40gb WD 80 zyłową taśmą na 2 kanale ide mam podpiętą nagrywarke 40 zyłową tasmą - może to jest przyczyna wolnego nagrywania i skakania buforu ? (udma 33) Może podłączyć nagrywarke razem z dyskiem pod jedną taśmę na ide 1 ? Co o tym myślicie ? Czy już kupić od razu taśme 80 zyłową i zamienic z 40 zylową i pozostawic nagrywarke na ide 2 ? Jak wy macie u siebie podłączone nagrywarki ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:32. |