![]() |
Cytat:
Pozdro |
Cytat:
|
Andrut wy***322;***261;cz antywira przy nagrywaniu. Pozdro
|
Sprawd***378;:
- DMA - ASPI - wy***322;***261;cz indeksowanie dysk***243;w w XP - pozamykaj niepotrzebne programy - wy***322;***261;cz niepotrzebne us***322;ugi. Na marginesie, mi Nero 6.6.0.13 chodzi***322; na 256 MB RAM i nagrywa***322;em spokojnie DVD. :D |
ja mam taki sam problem u siebie , z tym że mam semprona 2600 na s754, mobo to Abit KV8Pro , a wiec chipset k8t800, a nie nvidia
da się jakoś to rozwiązać ? |
Cytat:
jeszcze jedno, dziś błem u kumpla, który ma celerona 800MHz i 256MB RAM i przy nagrywaniu można było bez problemu stronki przeglądać i przełączać okienka, czyli jednak coś u mnie jest nie tak. zaczynam nie lubić nvidii... |
W odpowiedzi, twierdzi ze sprawdzil i dziala.
I prawda jest to, ze chlopcy od NVidii zwalili sterowniki i mostek polnocny zachowuje sie jak powalony. Na forach sporo o tym pisano. Podono bety do NV sa lepsze. A najlepiej pokombinowac i samemu dobrac stery. |
A kolega sprawdza***322; DMA?
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/dane/64993-s...rowniki+nVidia to pudło. płyty nagrywa mi dobrze, wszystko działa, tylko w czasie nagrywania komp się (moim zdaniem nadmiernie) muli. dzieje się tak obojętnie czy sterowniki nvidia do dysku są zainstalowane, czy nie (pierwotnie ich nie używałem, bo powodowały problem z dyskiem SATA, 320GB caviarem RE, ale doczytałem już, że wyłączenie NCQ załatwia sprawę i teraz wszystko jest w porządku). dma mam wszędzie włączone, nagrywarka udma2, a dysk udma6. może sprecyzuj o co ci chodzi z tymi sterownikami nvidia, żebym wiedział czego szukać, bo narazie nic pasującego do mojej sytuacji nie znalazłem. |
stara sprawa, sterowniki nVidia.
szukajka prawd***281; powie. ;) |
Czy 512MB RAM to za mało dla Nero w XP?
Zmieniłem ostatnio kompa na semprona 64 na am2. Było sporo problemów, bo chipsety nvidia nie należą do wzorowo ze wszystkim kompatybilnych, ale w końcu udało się wszystko opanować.
To co mnie dziwi to, że nagrywając płytę DVD Nero6 zmiania system z wielo na jednozadaniowy. Każde przełączenie okienka to minuta grzechotania dyskiem i opróżnienie bufora. Mam tylko 512MB RAMu (po podrożał ostatnio, jak stanieje i będzie kasa to dokupię), ale bez przesady, żeby nie można było przy nagrywaniu przełączać się pomiędzy powiedzmy dwoma okienkami IE, GG i Nero? Zmniejszyłem bufor w Nero do 16MB i dalej to samo. W menadżerze zadań nie pokazuje żadnych cudów, same drobiazgi po kilka MB (oprócz IE, GG i Nero, które zajmują po kilkadziesiąt MB). Też tak macie? Przy nagrywaniu trzeba teraz nie dotykać kompa jak w czasach gdy nie było burnproofa i można było zmarnować płytę? Co prawda płyty się nie zmarnuje, ale nic na kompie się nie da robić w czasie nagrywania, bo można zajoba dostać od tych spowolnień. pozdrawiam andrut |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:05. |