![]() |
H.264
Witam mam takie małe pytanie .Panowie chcę zakodowac film DVD skompersowac kodekiem H264 ..Jaki jest prosty program i szybki do uzycia tego kodeka .
Próbowałem Virtal Dub ale czas conversi z 4 godziny ****icy idzie dostac a na koniec wyskakuje bład.. Prosty program szybki uzywajacy kodeka H.264 Będe wdziczny za podpowiedz .. |
FairUse Wizard 2
|
Hello
witam tak rzeczywiscie program jest bardzo przyjazny i nie sprawia problemu dla początkujacego ...Tu ponizej jest fajny opis do tego http://videoaudio.pl/Czytaj-artykul-75.html Tylko szkoda ze cały proces trfa tak długo skompresowanie kodekiem H 264 z prockiem 1.7 trfało u mnie za 7 godzin .To samo robie divix 6.4 tylko 3 godziny Pytania --czy program jest taki powolny czy kodek potrzebuje tyle czasu Błedy -- zauwazyłem ze przy odtwarzanju pliku po przewinięcju filmu obraz staje a dżwięk leci juz z nowego miejsca ..W Dvix tego nie miałem Podsumowanie ---Czy istnieje moze cos szybszego od FairUse Wizard 2 Czy próbował ktos moze programu http://x264.nl/ z tej strony o nazwie StaxRip |
To kodek jest tak wolny (wymagaj***261;cy?) u mnie przy kompresji wyci***261;ga ok. 15fps na procku 2.0 i 512RAM
PS Luknij ;) |
Hm rzeczywiscie program bardzo szybko wykonuje kompresje nawet o po***322;owe szybciej ..Ale ma***322;y problem ..wersja Demo wypala swoje log w filmie ...
Home |
499$ kosztuje ten programik :O no chyba kogo***347; pop.........
|
Cytat:
MainConcept H.264 Encoder v.2.0.15 ma takowy ale czy :hmm: p***322;acielem nie pamietam ;) |
Czyli nie ma w necie pe***322;nej wersji tylko demo ..Jak kto***347; chce pe***322;n***261; to sobie kupuje u producenta ...hm no to ***380;ycze im du***380;ych zysk***243;w ....
|
Cytat:
ale u mnie nie ma loga - :taktak: jest i pelna tylko troche w inny sposob ..... |
A pytanie jak zmusi***263; by SubEdit-Player odtwarza***322; H.264, bo mam kodeki i tylko WMP odtwarza bez problemu, a SubEdit-Player wywala b***322;***281;dy, lub te***380; odtwarza bez obrazu, odtwarzanie jest losowe, zazwyczja wywal***261; b***322;***261;d i si***281; zawiesza :)
|
a nieinstalowales czasem WMP 11 .... jak zinstalowalem
na mi wszystko szlo - a reszte trzeba bylo przeinstalowac programow |
Cytat:
SubEdit-Player te***380; przeinstalowany do najnowszej wersji ... i dalej to samo ... EDIT Cza mi poradnik do programu MainConcept H.264 Encoder plik po przerobieniu zajmuje wi***281;cej ni***380; orginalny plik, np z 4 MB robi si***281; 56 MB :( |
ffdshow - i wszystko jasne :-). Ten filtr potrafi czyni***263; cuda, naprawd***281;. Wymaga niestety troszk***281; pracy :-/
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:02. |