Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Kłopoty z nagrywaniem DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/klopoty-nagrywaniem-dvd-68131/)

Romanow 22.10.2006 21:29

Kłopoty z nagrywaniem DVD

Witam wszystkich!!!

Chciałbym prosić o pomoc, moze ktoś wie jak rozwiązać mój kłopot. Ostatnio przy nagrywaniu DVD w trakcie weryfikacji występują mi błędy o treści" Sektor xxx na dysku ma inną wartość niż źródło. Mam WinXp i dzieje się to na obu nagrywarkach tj LG H10N i starszej HiVision. Próbowałem nagrywać pod WinXP-PE żeby wykluczyć Windowsa, ale było to samo. Zmieniałem już taśmy, włączałem DMA - cały czas jest to samo. Nie wiem już czego mógłbym jeszcze spróbować. Może ktoś zna rozwiązanie mojego kłopotu??

Roman

andy 22.10.2006 21:47

Mo***380;e jakie***347; b***322;***281;dy na dysku ?

VIZZARD 22.10.2006 21:56

Cytat:

Napisany przez Romanow
Witam wszystkich!!!

Chciałbym prosić o pomoc, moze ktoś wie jak rozwiązać mój kłopot. Ostatnio przy nagrywaniu DVD w trakcie weryfikacji występują mi błędy o treści" Sektor xxx na dysku ma inną wartość niż źródło. Mam WinXp i dzieje się to na obu nagrywarkach tj LG H10N i starszej HiVision. Próbowałem nagrywać pod WinXP-PE żeby wykluczyć Windowsa, ale było to samo. Zmieniałem już taśmy, włączałem DMA - cały czas jest to samo. Nie wiem już czego mógłbym jeszcze spróbować. Może ktoś zna rozwiązanie mojego kłopotu??

Roman

To bardzo złożony problem na który ne ma jednoznacznej odpowiedzi :nie:

Dlatego, że może on powstawać z wielu przyczyn

Z tego co piszesz i co eliminowałeś pokuszę się o stwierdzenie, że może być to:

1. Program nagrywający - nie piszesz jaki to, ale po komunikacie domyślam się, że to Nero

Być może ostatnio aktualizowałeś do jakiejś innej, wyższej wersji

Zwłaszcza może być to przy Nero7 które jest w bardzo wielu przypadkach dość problematyczne - głównie chodzi o wcześniejsze wersje

2. Nośniki użyte do nagrywania - także nie piszesz jakie, ale mogą być kiepskie

To też może być prawdopodobną przyczyną

3. Inne - czasami nie do wyłuskania, np. sterowniki do płyty głównej, ASPI (choć niby Nero ma swoje), nadmierna temp. w obudowie, itp.

:czytaj:

Romanow 23.10.2006 16:19

Zgadza się nagrywam na Nero. Walczyłem dalej i chyba znalazłem rozwiązanie choć jest ono dla mnie dość dziwne...Muszę na czas nagrywania wyłączyć Norton Antyvirus...i wtedy jest OK. Dzięki za pomoc.

Reetou 23.10.2006 16:51

Cytat:

Napisany przez Romanow
..chyba znalazłem rozwiązanie choć jest ono dla mnie dość dziwne...Muszę na czas nagrywania wyłączyć Norton Antyvirus...i wtedy jest OK.

W sumie nawet nie jest dziwne. Nav jest strasznie 'zasobożerny' i na słabszych systemach, w dodatku trochę 'przymulonych' ;) wiekiem, może się to tak objawiać.

Romanow 25.10.2006 09:42

Niestety moje szczęście nie trwało długo...po kolejnym restarcie sytuacja wróciła do poprzedniego stanu i wyłączanie Nortona już nie pomaga...

VIZZARD 25.10.2006 21:45

Cytat:

Napisany przez Romanow (Post 696942)
Niestety moje szczęście nie trwało długo...po kolejnym restarcie sytuacja wróciła do poprzedniego stanu i wyłączanie Nortona już nie pomaga...

Czyli czas zastosować wcześniejsze wskazówki :czytaj:

:taktak:

Romanow 01.11.2006 08:36

Niestety nic nie pomogło. Wydaje mi się, że zrobiłem co się da. Zmieniałem taśmy, przeinstalowałem WinXP, zmieniałęm sterowniki i wersje Nero. Zmieniałem ustawienia DMA i nadal to samo. Pewnie czeka mnie wizyta w serwisie...

Pozdrawiam

VIZZARD 01.11.2006 10:42

Cytat:

Napisany przez Romanow (Post 699378)
Niestety nic nie pomogło. Wydaje mi się, że zrobiłem co się da. Zmieniałem taśmy, przeinstalowałem WinXP, zmieniałęm sterowniki i wersje Nero. Zmieniałem ustawienia DMA i nadal to samo. Pewnie czeka mnie wizyta w serwisie...

Pozdrawiam

Ale o ile się nie mylę to obecnie LG ma gwarancję D2D :czytaj:

Ale i tak nie wydaje mi się, żeby to była wina obydwu nagrywarek

Na innym kompie sprawdzałeś?

:pytanie:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:29.