![]() |
Asus DRW-1608 P2S - tacka
Mam problem z w/w nagrywarką. Mianowicie jak podłączam ją do kompa to ciągle się wsuwa i wysuwa bez przerwy. Co ją wsunę to na znowu sie wysunie. Moje pytanie brzmi. Czy można naprawić to zmianą firmware'u i czy można zrobić to z wysuniętą tacką?
|
Czy stało się z nią to po jakimś Twoim działaniu, czy to jest sprzęt, z którego nigdy nie korzystałeś (spadek :) ). Napisz proszę coś więcej.
|
dokładnie to nie wiem co się z nią działo ponieważ dostałem ją od kumpla tylko z paragonem nawet bez karty gwarancyjnej i dlatego nie mogę jej zanieść do serwisu chociaż jest jeszcze na gwarancjii ... Najprawdopodobniej spadła z biurka ... :(
|
Mo***380;e mikrowy***322;***261;cznik pod przyciskiem "wcisno***322; " si***281; na sta***322;e podczas upadku ? Warto sprawdzi***263; i ewentualnie podnieni***263; na jaki***347; z odzysku (z innego nap***281;du)
|
Miałem ostatnio to samo z Benq 1655. Chciałem go nawet oddać na serwis, ale jakoś wymiana na regenerowany napęd mnie nie przekonała i postanowiłem naprawić go sam. Rozebrałem go na części, a następnie przedmuchałem powietrzem wszystkie części ruchome tacki. Po tym zabiegu dałem wazelinę techniczną wszędzie, gdzię to było konieczne. Po tym zabiegu napęd działa jak nowy. Jeśli ten pionek nie ma już gwarancji to polecam ten sposób, martwi mnie tylko jedno. Jeśli ten napęd spadł to może uszkodziła się w nim też optyka ( pamietam też tak dobijałem litki na gware jak wyszedł nowy model :D ), a wtedy już nic nie pomoże :(
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:08. |