![]() |
Uruchamianie gier DVD ze SwapCD?
Czesc
Ostatnio byli u mnie kuzyni, i widzac moja PS2, uznali ze znaja sie na tym i sobie poradza spokojnie, a ja musialem leciec do sklepu, wiec ich nie pilnowalem. Gdy wrocilem, ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu, konsola nie zostala uszkodzona, ale... (nie pytajcie jak) zlamali mi plyte Swap Magic'a DVD :| I teraz problem, bo nie wiem, czy wogole da sie odpalic jakos gry z dvd przy uzyciu SwapaCD. Probowalem w sposob analogiczny do odpalania gier z psx'a, uzywajac jednak plyty z ps2 (dvd). Nie udalo sie, pojawil sie komunikat, by wlozyc poprawna plyte pod ps2. Myslalem jeszcze, by sciagnac swapa dvd i nagrac, ale nie da sie chyba uruchomic? Macie jakies sugestie? Ciezko kupic samo Swap DVD, a na caly zestaw nie mam obecnie srodkow. |
Spr***243;buj w spos***243;b analogiczny co p***322;yty z PSX'a tylko nie wchodz do "PS2Browser" tylko do "File Browser" i Tam wybierz ELF'a
|
Tyle ***380;e tego ELFa sk***261;d?
|
Elf to plik na p***322;ycie np SLUS_007.07 albo SLES_367.83
|
Ja mam pomysł, ale chyba nie najlepszy...
SwapCD -> exploit MR.Browna (na CD ofkoz) -> oryg. PSXCD (trigger użyty do exploita) -> kopia DVD. ??? |
@szczuru: je***380;eli p***322;yta (cd/dvd) nie jest oryginalna, FileBrowser jej nie otworzy, pr***243;bowa***322;em wczoraj.
@berion: szuka***322;em ju***380; exploita Mr.Brown'a, ale nigdzie nie moge znale***347;***263;. A mo***380;e wiecie, jak odpali***263; SwapaDVD z pendrive'a? Mam wersj***281; DVD z sieci. |
Wrzucilem launchelfa wg. instrukcji na konsole.cdrinfo.pl, chcialem uruchomic ze swapcd'ka, ale nie poszlo. Pojawila sie plansza SwapMagic 3.6 i nic. Probowalem przez launchelfa z cd, ale gdy wchodzilem w mass/, wszystko sie wieszalo. To znaczy ze moj pen nie jest kompatybilny?
|
Jest tylko jeden exploit na PS2. Emcepl z niego korzysta.
Z tego co czytałem, aby odpalić swapa z Mass/MC trzeba go spatchować (tylko czym? Ponoć jakieś zabezpieczenie). |
teoretycznie tak: swapCD->wkladasz wypalona plyte z Ulaunch'em ustawiasz mu tak aby odczyta***322; TOC orygina***322;a DVD,wtedy wyciagasz p***322;yte ta oryginalna(np.DEMO)->odpalasz z MC ZoneLoader'a! i juz Zone Loader wie, ze moze odpalac gry z dvd,tylko jakas kopie wsadzic ;p
oczywiscie ustawienia Ulanuch'a sa banalne wystarczy zmienic jedna opcje(w butoon setings->disk control ON/OFF) abys mogl manipulowac napedem ps2-musisz sie tym pobawic reszte zostawiam tobie ;p ps.Poczytaj dla ulatwienia jak sie odpala gry z psx'a na ps2 przy swapie to jest podobne...:D |
A jeszcze takie pytanie, sk***261;d wytrzasn***261;***263; ZoneLoadera na memorce? :D
|
np. st***261;d,ewentualnie robisz podmiane jak sczuru dodal,czyli w ps2 browserze zobaczysz ikone ps2 dvd gry zamiast psx'a przy tej metodzie co jest na k-cdri.
|
No ale jak wrzuci***263; ZoneLoader na karte?
|
Cytat:
Choć ja bym polecał coś takiego: ulelf -> ZL Tak BTW: ZL można odpalić z MC? |
Pr***243;buje ZoneLoaderem, ale gdy wk***322;adam p***322;yt***281;, wciskam X, dostaje komunikat, ***380;e to nie jest p***322;yta pod PS2 :|
|
jak odpalic ZL z MC? chocby tak,ulefem czy ps2menu kopiujesz tego elfa ZL z np. CD do MC i odpalasz juz go z MC przez ten program prosta sprawa...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:22. |