![]() |
Cytat:
Sam nagrywa***322;em w bardzo r***243;***380;nych programach p***322;yty Audio poczynaj***261;c oczywi***347;cie od Nero poprzez EAC, Roxio, Adobe Audition itp. i pal***261;c wszystko na swoim Litku CD-RW LTR-4824S nigdy nie mia***322;em najmniejszych problem***243;w. Nigdy te***380; nie przekroczy***322;em pr***281;dko***347;ci 16x przy nagrywaniu. W wolnej chwili z ciekawo***347;ci nagram co***347; w Burrrn oraz EAC i por***243;wnam jako***347;***263; wykres***243;w cho***263; jestem pewien, ***380;e b***281;d***261; niemal identyczne. pozdrawiam |
Cytat:
Pozdrawiam. I o EAC pytam. :) |
Cytat:
a czym to się niby objawia ?, bo moim zdaniem jeśli źródło jest dobrej jakości to sam program, który nagrywa na płytę nie ma znaczenia - przy zachowaniu rozsądnej prędkości nagrywania oczywiście ;) pozdrawiam |
Cytat:
Cytat:
|
informacje i dane o cd-text powinny znajdowa***263; si***281; w arkuszy dyrektyw.
Przyk***322;ady...: digitalx.org | cue sheet | examples W opcjach EAC`a Narz***281;dzia oczywi***347;cie masz w***322;***261;czone "U***380;ywaj informacji CD-Tekstu przy twprzeniu arkusza dyrektyw". |
Nagrywanie w EAC, a cd-text - problem.
Witam.
Pytałem w sąsiednim ogródku, ale nikt nie odpowiedział... może tutaj: Może ktoś z forumowiczów zna odpowiedź na następujące pytanie: dlaczego, nagrywając w EAC płytę z plików cue i wav, nie jestem w stanie zapisać informacji cd-text? W opcjach napędów mam zaznaczone, że nagrywarka potrafi czytać i zapisywać CD-text. Nie pomaga ręczne "zaptaszkowanie", nie pomaga gdy EAC sam wykryje cechy zapisu. Moje palniki to BenQ 1640 i Pioneer 111. Aspi zainstalowane, DMA jest i takie tam... Burrrn mnie nie satysfakcjonuje - zdecydowanie gorsza jakość wypalonych płyt, Feurio, i w ogóle nic nie obsługuje plików cue EAC-a - przeczytałem arta na stronie głównej, a że niedowierzałem, sprawdziłem chyba cały dostępny soft świata. A po to odtwarzacz w aucie pokazuje cd-text, żeby go było widać, no nie? Lubię doskonałe kopie audio - taki "chyź" - i nic na to nie poradzę... Pozdrawiam i o pomoc proszę. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:49. |