![]() |
LG RH177 początki użytkowania
Witam wszystkich serdecznie
Kupiłem LG 177 no i mam parę dylematów które spadają na człowieka nie w sklepie a domowym zaciszu. :) 1. czy mogę zmienić język w DVD. U mnie nie ma polskiego w ustawieniach.Teraz mam angielski niby gra ale fajniej byłoby mieć PL. Jeśli tak to jak to zrobić? proszę o linki... 2. dlaczego na DVD+R po formacie płyty jeśli nagram na nią film mam dwie ikonki w menu. Jedna jest z filmem a druga opisana jako Empty title. Tak jakby to była reszta czystego miejsca na tym dysku DVD+R. Jak się pozbyć tego okienka opisanego Empty title? Na DVD-R już tego nie mam bo minusa nie formatuję. 3. Mam film nagrany w ustawieniu SP ale zajmuje więcej niż 2 godziny które mogą wejść na płytę DVD. Czy by ten fil nagrać na DVD muszę zmienić ustawienia na LP? Czy można dopasować film do wielkości płyty by jak najmniej stracić na jakości ? Wiem dobrze że na komputerze to się robi ale czy na tym LG jest to możliwe ? 4. Czy ustawienie w systemie Show View powoduje że pomijane są reklamy? 5. Dlaczego mimo ustawienia wybranej klatki filmu która ma być czołówką po nagraniu płyty po wejsciu w jej menu dalej czołówką jest pierwsza klatka filmu? Na dysku twardym ikonka filmu ma tą klatkę którą wybrałem. Na koniec moja refleksja. Znalazłem tu telefon na infolinię LG. Ucieszyłem się bardzo. Zadzwoniłem i odebrała kobitka która ochoczo udzieliła mi informacji. Niestety wszystkie informacje były błędne !!!! np. Twierdziła że gdy nagrywam film po wycięciu reklam oczywiście w czasie rzeczywistym muszę go oglądać (bo tak ten model ma) i nie mogę w tym czasie oglądać TV. Zmartwiła mnie strasznie. Ja tymczasem na pilocie klikłem na przejscie na TV i oglądam sobie co mi się zechce a DVD samo sobie nagrywa i wcale nie muszę tego filmu w danej chwili oglądać. Przypomniała mi się w tamtej chwili inna pani z neostrady która też mi banialuki opowiadała. Nie mam nic do kobiet ale na tych infoliniach górą faceci a kobieta to jak nie wie to Ci powie "ten model tak ma" i dobra odwaliła kitę. Najlepiej żebyś pytań nie zadawał bo ona pracuje :) pozdrawiam Widmod |
a mo***380;e tak na pocz***261;tek warto przeczyta***263; instrukcj***281;?
nie ma? :> prosz***281; :czytaj: http://central.pl/documents/RH177.pdf |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:14. |