yarzab79 |
06.11.2006 00:11 |
Problem z Lite-On SOHW 832S
Witam serdecznie!
Mam taki kłopotek z którym nie potrafię sobie poradzić.Otórz mam nagrywarke liteon przerobion± na SOHW 832S po poprzedniej aktualizacji biosu wszystko bylo okey do dzisiaj.Wgrałem nowy bios a mianowicie VSOM (miał dobrze chciał miec lepiej) nie wiem co mnie pokusiło ale chyba ostatnia aktualizacja mnie do tego zacheciła :-) a wiec wracajac do tematu wgrałem bios wszystko przebiegło bezproblemowo zrestartowalem komputer po aplecie o restarcie i finito.Windows widzi nagrywarke w menadzeze urzadzen wykrywa wszystko jest oki ale... no wlasnie ale.Pali sie caly czas pomaranczowa lampla i mruga szuflada oczywiscie otwiera sie i jest oki (tzn nie nagrywa CD anie nie widzi CD w napedzie).Nie wiem co mam dalej zrobic czytalem jeden post ale nie chce mi wgrac innego biosa niĽli tego z wersji VSOM nie wiem dlaczego ostatnio tez tak sie dzialo ale sobie poradzilem jakos lecz teraz nie potrafie buu...Jesli jest ktos tak uprzemy i doradzi i podpowie co robic dalej bede niezmiernie wdzieczny za okazal± pomoc w tej sprawie za wszystkie info serdecznie dziekuje i pozdrawiam:spoko:
|