![]() |
Cytat:
Ach ty nasz nobelku! :slonik: Puenta? Gęstsze jest lepsze! :taktak: :D |
Sorki za lekkie opóźnienie ale przez dwa dni byłem lekko nieczynny......;)
To był kabel !!!!! Po wymianie na nowy jest wsio OK !!! Czyli przy montażu najnowszych modeli nagrywarek - trzeba też przyjrzeć sie kablowi.....:) Nowy jest gęstszy. Pozdrawiam wszystkich i dzięki serdeczne za rady !!!!!!!:) |
Cytat:
a teraz czekam na liteona i mam nadzieje ze nie bedzie problemu :P wczesniej mialem litka 1653 i wszystko gralo ;/ |
Cytat:
Jutro zamontuję nowy kabelek i dam znać co i jak !!! pozdrawiam |
Spr***243;buj jeszcze przed u***380;yciem nagrywarki od***322;***261;czy***263; stary nap***281;d CD-RW. Czasami jeden z drugim potrafi***261; si***281; "pogry***378;***263;" .
Co do ASPI i DMA masz tutaj. Dla pewno***347;ci wgraj tak***380;e 4 in 1 od VIA. |
Dzięki za konkretne wskazówki !!!!!!!
No więc tak : 1.Napęd testowałem na innym kompie - i wszystko gra :) 2. Podejrzenie padło na kabel..... do tej pory używałem starszego typu (mniej gęsty) - bo mój TDK440N nie był "młodzikiem" i wystarczało to co mam.:) Swoją drogą przy okazji dowiedziałem się że są już lepsze kable.... no no jak to wszystko poszło do przodu.....:D Kabel jutro zakupię nowy i mam nadzieje że będzie OK 3. Nagrywarkę DVD mam podłączoną jako Master a CD-RW jako Slave a dysk twardy nie jest na tej samej taśmie co napędy. Dysk ma taśmę nowego typu - gęstszą 4. Co to jest DMA - do czego jest potrzebne i jak sprawdzić czy jest włączone ? 5. Jeżeli dobrze odczytałem (w NeroInfoTool) to symbol płyty głównej -Motherboard P4X266E-8235 a z tego co wiem jest na chipsecie VIA - ale nie jestem w tym względzie fachowcem....;) Sam komp jest z 2001roku więc chyba nie jest aż tak stary.... |
@bogi66 napisz, jak masz podłączoną nagrywarkę. Na którym kanale IDE i master, czy slave? Samą, czy z HDD na jednej taśmie?
Napisz, jaka masz płytę główną. Czy aby nie na nForce? DMA masz włączone? Tu masz najnowszy bios HSOE. |
Cytat:
Zaskoczenie.... Tak mam dwa systemy... z ASPI i bez ASPI. Na jednym i drugim wszystkie napędy działają poprawnie. Bez ASPI system XP posiłkuje się SPTI Microsoft'u a Nero korzysta z własnych ASPI. ImgBurn z SPTI. Do pozostałych programów wystarczy wgrać do tego samego katalogu najnowsze ASPI Nero (zalecane) i wszystko gra. :spoko: :) |
Wymieniłem dzisiaj Litka na nowy - i........to samo !!!!!!???
A może to kabel - pomyślałem... Włożyłem mojego starego TDK 440N - i czyta wszystko dobrze. Więc to nie kabel..... Już sam nie wiem. Żadnych sterowników ponoć nie trzeba dodatkowo montować.... zbyt stare kodeki wideo chyba nie wchodzą w rachubę bo przecież nie chce nawet skopiowac żadnej płytki i krzyczy że błąd odczytu... może jakieś sterowniki ASPI ? już sam nie wiem :nie: pomóżcie PROSZĘ !!!!! nie chce mi się wierzyć że dwa modele po rząd są felerne.... |
Cytat:
Ma***322;o tego - je***380;eli wezm***281; ten sam no***347;nik CD z filmem DiviX - i za***322;aduj***281; do czytnika CD-RW - film czyta bez problemu !??? Wi***281;c raczej sprawa kodek***243;w odpada.......??? Poza tym je***380;eli bior***281; swoje wcze***347;niej nagrane filmy z kamery jako DVD-Video i chc***281; tylko skopiowac ca***322;***261; p***322;ytk***281; za pomoc***261; Nerona albo CloneDVD2 - to te***380; krzyczy ***380;e nie mo***380;e odczyta***263; p***322;ytki........??? A i jeszcze jedno - nagrywara ma firmware HS0D - tak do ko***324;ca to nie jestem pewien czy najnowsze....... ale chyba nie powinno to mie***263; wi***281;kszego znaczenia. Przecie***380; to nowa nagrywarka - powinna hula***263; jak talala....... |
Uszkodzone kodeki video lub stare.
:) |
LiteOn 165H6S - pomocy !!!!!
Witam.
Zakupiłem właśnie nowego Litka 165H6S - no i ......... zima !!:nie: Nagrywarka poprawnie podłączona , system poprawnie ją zainstalował , firmware najnowsze - a nie czyta płyt - i to żadnych - tych firmowych czy nagranych wcześniej przeze mnie. Po włożeniu płytki i kliknięciu na ikonkę najpierw długo cos mieli i w końcu pokazuje komunikat : "Błąd" "Generator klas ClassFactory nie może dostarczyć żądanej klasy" ??? Czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym ? Oj chyba jutro jadę wymienić.......:sciana: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:04. |