Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   DX10 i jego mozliwosci - UWAGA! wielkie fotki (https://forum.cdrinfo.pl/f25/dx10-jego-mozliwosci-uwaga-wielkie-fotki-68650/)

demek 26.05.2007 18:51

http://www.gametrailers.com/player.p...19965&type=wmv

delikatna roznica.. :D

dx9 vs dx10 gdyby ktos nie wiedzial :D

AleX69 28.11.2006 08:29

panowie to jest topic o dx10 a nie o scenie konsolowej albo czy kogos stac czy nie
ale widze ze M@X@ jak zwykle swoje offtopy o sprzecie AGD wciska ... :D

demek@ grafika wymiata ... nareszcie napisali nowe api
tracac oczywiscie kompatybilnosc ale coz cos kosztem czegos ...

ciekaw jestem jak bedzie wygladal nowy ulepszony antialiasing :]

M@X 28.11.2006 03:25

Cytat:

Napisany przez Sunna (Post 709881)
a kompem wiecej zdzialasz w necie.

LOL, ale argument.. .Zdzialasz tez wiecej w Photoshopie, SoundForge'u, pogadasz na Dziadu-dziadu i zalozyz WyPaSnEgO BlOgAsSkA. Ale co z tego, skoro gadamy o grach?

Co do gier - zpaytaj sam siebie ile kupiles w tym roku oryginalnych gier (takie podsumowanie sumienia, jeszcze pod stary rok...).

Sunna 28.11.2006 01:51

Ile gigow ramu i ile prockow do tego tzreba ?

EDIT:
I stracisz majatek na orygianlne gry. Jednym slowem wyjdzie na to samo a kompem wiecej zdzialasz w necie.

M@X 28.11.2006 00:49

Chyba wodki do kieliszka :-)!

Smartek 27.11.2006 17:39

Wlac mu!

Desden 27.11.2006 16:58

A ja tez cos dozuce w sprawie konsole vs. pecety :D

Powiem krotko i tresciwie: mam w dupie GF8 DX10 viste i inne *******y przez ktore strace majatek, a zeby poczuc relaks nie odczuje go odrazu bo to bedzie nadal malo! wiec wole wydac te 2.5tys na ps3 i sie cieszyc na jakies 7 lat ze nic anic nie trzeba wymienic w konsoli i taka jest prawda,gry sa lepsze,oszczednosc kasy nie porownywalna i no najwazniejsza rzecz kompatybilnosc! na konsoli gra ma smigac i juz! na pececie to tolotek na ktory JA sobie pozwolic nie moge...

demek 19.11.2006 23:44

czasami wydaje mi sie, ze spadles z choinki
rozmowa byla o czym innym a tu nagle schodzimy na inne tematy, zreszta to standard od jakiegos czasu wiec nie powinno mnie to dziwic

M@X 19.11.2006 23:38

Cytaty, linki... Cokolwiek... Narzekac to sobie mozesz. Sony nigdize w tym temacei nie jest gora - poza oczywista prawda ktora wyniak z reszta z tego co napisales i co potwierdzil pepperman. Przedstawiam swoje poglady logicznie uzasadniajace przyszlosciowosc PS3. I co? Wydaje Ci sie ze wszyscy nagle rzuca sie do sklepu po PS3? Ziemia do demka... Kazdy wybierze co mu bedzie na reke - to jego pieniadze i swoj rozum ma. Ktos kto gra okazyjnie - wybierze karte z DX10. Ktos kto gra nalogowo - wybierze konsole (niewazne ktora, jedna z trzech - rzecz gustu w co kto gra). Tak czy inaczej - kazdy sam osadzi czy bedize zadowlony ze swojego wyboru. Ma na forum screeny zarowno z z PS3 jak i z DX10. The choice is up to the people ^^ :peace:.

demek 19.11.2006 23:15

to ty nie rozumiesz
odwracasz to co sam pisales wczesniej byle sony bylo gora - i taka jest prawda, wszystko co pisze robie po to by pokazac, ze jestes nieobiektywny a konsekwencje tego moga byc duze

M@X 19.11.2006 21:36

:respect::respect::respect:

Dla wszystkich ktorzy cenia genialnosc umyslu Hideo Kojimy ktorego scenariusze niszcza wszystko :-)...

@demek - widzisz, zbilem Ci argument to sie zaslaniasz MGSem ktorego nie widziales... Dla mnie MGS 4 moze wygladac jak MGS 1 - liczy sie to jak zakonczy sie saga. Tego podejscia nie zrozumiesz nigdy ;-)...

pepperman 19.11.2006 21:32

Cytat:

Napisany przez demek (Post 706659)
poczekajmy na screeny z g...o mgs, wtedy pogadamy o pikselozie

dla mnie moze i byc pikseloza. nie to jest najwazniejsze.

demek 19.11.2006 21:30

poczekajmy na screeny z g...o mgs, wtedy pogadamy o pikselozie

pepperman 19.11.2006 21:28

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 706653)
Ghillie ktore nosi snajper to jakas slepka rozmytej pikselozy, zamek od SVD to porazka - kilka pikseli imitujacych dzwignie odciagania zamka. Luneta to osmiokat a nie okrag - nie ma osmiokatnych lunet na rynku, taka grafike (skoro juz mam na ten detal zwracac uwage - ucze sie od ciebie) robiono 6 lat temu... Swoja droga luneta to nie PSO-1, a innej lunety nie podepniesz do SVD, bo tylko do niej i do kilku bialoruskich/ukrainskich lunet pasuje boczny montaz do optyki dedykowany pod SVD. No i magazynek - za dlugi... Sprobuj sie z nim polozyc na ziemi, a Twoja wystajaca glowa bedzie uroczym kaskiem dla snajpera... Mundur? W 1989 armia USA uzywala BDU Woodland... No chyba ze zolnierze w tej "swietnej grze" umieja podrozowac w czasie...

dobrze, ze ktos uwage na to zwrocil. niby cacy sracy, ale zblizeniu bleee ;).. dalej uwazam, ze nie ma sie czym podniecac. jakas d....ta gierka, ktorych na peczki bedzie. to juz nie te czasy, ze kolejna generacja kart to byl ogromny skok. jest lepiej i bedzie lepiej, ale postep jest najbardziej zauwazalny jak zaczyna sie od zera, a to juz przeszlosc. trabia tyle o grafice, a wezcie poptrzcie sobie na Crysis, drzewka mozna scinac, taaa srrraaa, te drzewka upadaja jakby kto bierki rozrzucal w zwolnionym tempie, moze zabraklo kasy na to, zeby zorganizowac wypad i obejrzec wycinke drzew. realizm, haha.

M@X 19.11.2006 21:22

Tu akruat masz racje - HD nie ma prawa klatkowac na PS3 i nawet za 30 lat klatkowac na nim nie bedzie.

Wracajac - czy ty mozesz byc obiektywny? Popatrz na ten screen :

http://demek.kamikazedriver.info/dx10/008.jpg

Ghillie ktore nosi snajper to jakas slepka rozmytej pikselozy, zamek od SVD to porazka - kilka pikseli imitujacych dzwignie odciagania zamka. Luneta to osmiokat a nie okrag - nie ma osmiokatnych lunet na rynku, taka grafike (skoro juz mam na ten detal zwracac uwage - ucze sie od ciebie) robiono 6 lat temu... Swoja droga luneta to nie PSO-1, a innej lunety nie podepniesz do SVD, bo tylko do niej i do kilku bialoruskich/ukrainskich lunet pasuje boczny montaz do optyki dedykowany pod SVD. No i magazynek - za dlugi... Sprobuj sie z nim polozyc na ziemi, a Twoja wystajaca glowa bedzie uroczym kaskiem dla snajpera... Mundur? W 1989 armia USA uzywala BDU Woodland... No chyba ze zolnierze w tej "swietnej grze" umieja podrozowac w czasie...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:40.