![]() |
Cytat:
Cytat:
Czyli wystarczy sformatować C: aby Windows był świeży. Thx :piwo: |
Cytat:
Wi***281;c tak, zawsze gdy instaluje na nowo windows-a formatuje tylko partycje systemow***261; ( C: ) po instalacji sterownik***243;w i przydatnych program***243;w, przychodzi czas na defragmentacj***281; wszystkich partycji. Po takiej operacji system chodzi jak 100% ***347;wie***380;y;) Pozdrawiam. |
Nie rozumiem.
To normalnie przy instalacji systemu formatujesz wszystkie partycje? |
Dopisz***281; si***281; jeszcze tutaj
Mam takie pytanie. Przymierzam si***281; do formatu. Mam 3 partycje (C,D,E ; Windows na C). I gdy sformatuje partycj***281; systemow***261; zostawiaj***261;c pliki na D i E (gry i inne) to nowo zainstalowany Windows b***281;dzie mi dzia***322;a***322; tak jak w 100% ***347;wie***380;y? Czy przyspieszenie b***281;dzie znikome? Bo nie wiem czy taki ruch jest w og***243;le op***322;acalny? |
Cytat:
jak dla mnie wystarcza, trzeba tylko pozaznaczać naprawdę co się chce, można potem powyłączać zmiany programem tweak undo - instalowanym razem z ap. wgranie wszystkich łat, przy odrobinie szczęścia może poprawić kondycję systemu - nadpiszą się jakieś uszkodzenia....może :fiu: |
Ale autopatcher jest to zbi***243;r ***322;atek do Windy.
|
autopatcher? :D
|
To mo***380;e macie do polecenia jaki***347; program do optymalizacji lub tweak'u Windowsa? Najlepiej, aby by***322; sprawdzony i w miar***281; bezpieczny, tzn. aby w razie jakiego***347; nie powodzenia mo***380;na by***322;o wszystko przywr***243;ci***263;.
|
Cytat:
Tam tylko pala BMW. Reinstalka daje nowe pliki WINDY , ale zżera ustawienia i niestety updejty. Updaty. A jeszcze to sie wkur... Za takie głupie pytania ze strony tak zacnych i szlachetnych i doswiadczonych userów. I rozpoczne to czego tak nie lubi moderator. Znaczy NOWY TEMAT. |
Kiedyś robiłem reinstalki, ale to nic nie dawało niestety. Tylko format:c jest rozwiązaniem:spoko:
|
Cytat:
Może o sterowniki Daemona których nie trawi Windows? Ostatnia wersja Daemona zawisza mi reinstal na kilkanaście minut i idzie dalej. Robi kaszanę z Daemonem. Poprzednia nie ruszała nawet po kilku godzinach... |
Cytat:
A mo***380;e on wirtualne nap***281;dy koliduj***261;? Tylko czemu zatrzymuje si***281; na sieci, a nie np na urz***261;dzeniach? |
Cytat:
Problemem był Daemon Tools. Reinstalacja stawała w pewnym miejscu i mieliło, mieliło, mieliło... |
Mnie się taka sytuacja już dwa razy przytrafiła, że na 34% stało i koniec,
mnie się nic nie udało z tym zrobić i niestety jedyne rozwiązanie to format :( |
ale reinstali to chyba stery i wsio zostaje.
polecam metode mi***322;ego. kiedys te***380; robi***322;em reinstalki i w sumie mi to nic nie dawa***322;o. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:40. |