![]() |
Co to jest- wypalona kropka na CD
Witam,
Zakupiłem oprogramowanie, które jest zabezpieczone przed kopiowaniem, które nie jest w stanie określić ClonyXXL. Wygląda to tak, jakby na nośniku została wypalona kropka o średnicy 1mm czymś rozgrzanym. Kropka ta jest na samym obrzerzu płyty. Pomóżcie, może ktoś się już z czymś takim spotkał. |
Zobacz jakie zabezpieczenie "widzi" A-Ray Scanner :>
|
Najlepiej exe'ka przeskanowa***263; PIDem (Protection ID Scanner).
|
A wydaje mi si***281;, ***380;e kropka do elementu zabezpieczenia nie powinna nale***380;e***263; :>
P***322;yta uszkodzona :D |
dlaczego od razu płyta uszkodzona?
jesteście lekarzami bez papierów ? :) gdzieś czytałem taki artykuł o płytach fizycznie zabezpieczanych przez fiyczne uszkodzenie nośnika i była tam fotka płyty z kilkumilimetrową kreską wyżłobioną w nośniku, gdzie odczyt przebiegał normalnie ale za chiny nie dało się jej skopiować... |
Cytat:
ale da si***281; skopiowa***263; bez wi***281;kszych problem***243;w :taktak: nawet z 3 rysami :spoko: ju***380; o tym by***322;o nie raz :czytaj: sam robi***322;em taki test na DVD z filmem :tak!: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=65346 |
Cytat:
gdzie stacjonarka czy nawet komp to odtworzy ale skopiować ni huhu.... :P |
Scan A-ray
Przeskanowa***322;em p***322;yte A-ray Scanner:
http://klo.pl/forum-img/a-ray.gif Uszkodzenie napewno jest celowe Poniewa***380; mam cztery p***322;yty tego oprogramowania i na ka***380;dej ta kropka jest. Zdj***281;cie zabezpieczenia (p***322;yty) prze***347;l***281; p***243;***378;niej - jak je zrobi***281; P***322;yta ma dwie sesje. Mo***380;e ta kropka jest zrobiona na drugiej sesji. Przez co nie mo***380;na jej skopiowa***263;. Kropka mo***380;e by***263; zrobiona na ma***322;o znacz***261;cych danych. Mo***380;e kto***347; wie jak to obej***347;***263;? |
spróbuj skopiować ręcznie pliki z tych płytek, najlepiej na dvd-rw i sprawdź czy działa instalacja i wogóle uruchamianie, czasami da się tak banalnie skopiować płytę, a w razie niemożności skopiowania któregoś pliku z obszarów z kropką , spróbuj może nie są aż tak istotne w działaniu programu
|
No i wszystko gra
Nareszcie udało się skopiować płytę
Bardziej zadziałała psychologia niż zabezpieczenia. :sciana: Sprzedawca tak nastraszył, że płyta jest tak dobrze zabezpieczona, że nawet specjalnie nie próbowałem zmieniać ustawień programu kopiującego. :rotfl: Od razu zacząłem analizować płytę programami od zabezpieczeń i dywagować o co w tym wszystkim chodzi ? Bo przecież pomimo, że mam oryginały to aż mnie korciło żeby udowodnić sobie, że wszystko się da zrobić. :P Sprawa była prosta - zaznaczyć opcje aby program ignorował błędy w odczycie i nie korygował ich. Wszystko się przegrało, program się instaluje i uruchamia bez najmniejszego problemu. Widocznie to wypalenie było zrobione na nie istotnym dla programu obszarze. Wielkie dzięki za zaangarzowanie w tej sprawie. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:32. |