Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Pytanie o Youtube i blogi internetowe.. (https://forum.cdrinfo.pl/f113/pytanie-o-youtube-blogi-internetowe-68886/)

mgit 27.09.2015 14:07

Przy takich wymaganiach bierz netlooka - pakiet z bazą SQL
Do tego zainteresuj się Joomla - ogrom plugin'ów i nie takie drogie...

andrzejj9 27.09.2015 14:01

Dzięki, wezmę też pod uwagę.

Podeślij na priva jakieś warunki na zaś - generalnie tak, jak mówiłem, na teraz potrzeby praktycznie żadne (minimum pojemności i raczej niewiele transferu - możliwość także postawienia wordpressa).

demek 27.09.2015 12:40

Nie wiem jak z danymi i jaka ogladalnosc ale patrz na transfer jaki daja. Znajomy musial zmienic pakiet po 3 czy 4 miesiacach bo sie (blog fotograficzny) rozszedl ladnie i przekraczal limit.

Jak chcesz moge Ci zalozyc konto u mnie i sie pobaw, moze spasuje.

andrzejj9 27.09.2015 12:37

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1337483)
Firma hostingowa... ceny niższe niż na home.pl
I do tego masz cpanel a nie żadne protezy jak na home.pl

Podstawowe pytanie - ile miejsca ci trzeba - bo jak w TB to tylko nas... no i ile chcesz na to przeznaczyć...

Jak wystarczy ci do 10 Gb to hosting - powyżej 10 Gb są ceny kosmiczne... a jak serwer dedykowany w firmie hostingowej to musiałbyś Barteza pytać w co warto się pchać

mała strona fotograficzna :czytaj: :)

Na teraz to i 1GB spokojnie wystarczy (potem się pomyśli).

Wczoraj jeszcze serwer posprawdzałem i z tanich zainteresowały mnie:

Linuxpl
https://linuxpl.com/hosting_f_19

Około 50 zł

Hosting House
https://hostinghouse.pl/hosting

Około... 15-25 :wow:

Myślę, że na moje potrzeby wystarczy (skłaniam się ku pierwszemu).

Tymczasem zainstalowałem wczoraj Wordpressa na serwerze, który obecnie mam na kopie danych (nie chcę na nim robić tego na stałe, bo to z jakiejś promocji na nazwa.pl i na pewno pod koniec promocji przeniosę gdzie indziej).

W sumie spoko, wszystko śmiga, ale jak spróbowałem zainstalować konkretny temat pod galerie... to słabo to na razie wygląda...

Testuję trzy:

SKT Photo World

Hatch

PhotoGrid Free Responsive Theme

Na demach wyglądają nieźle, ale na razie nie mogę ich do jakieś sensownego wyglądu samemu doprowadzić..

demek 27.09.2015 11:45

i5 750 4x2,66GHz
4x4GB Ram
2TB
100/100Mbit FD bez limitu

Mam taki dedyk jak co :)

mgit 26.09.2015 21:43

Firma hostingowa... ceny niższe niż na home.pl
I do tego masz cpanel a nie żadne protezy jak na home.pl

Podstawowe pytanie - ile miejsca ci trzeba - bo jak w TB to tylko nas... no i ile chcesz na to przeznaczyć...

Jak wystarczy ci do 10 Gb to hosting - powyżej 10 Gb są ceny kosmiczne... a jak serwer dedykowany w firmie hostingowej to musiałbyś Barteza pytać w co warto się pchać

andrzejj9 26.09.2015 21:35

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1337424)
Albo netlook - albo biedna galeria z dropbox - lub nas - innego rozwiązania nie ma

A co to jest ten cały netlook? Alternatywa dla wordpressa, czy dla serwera?

mgit 26.09.2015 21:05

W sumie może uderzyć w raspberry - ale to wydajne nie będzie

demek 26.09.2015 18:05

Ja sie od razu polece z serwerem pod to. Po taniosci :D

mgit 26.09.2015 13:29

Albo netlook - albo biedna galeria z dropbox - lub nas - innego rozwiązania nie ma

andrzejj9 26.09.2015 11:10

Z żeby nie zakładać nowego tematu, to podepnę się do swojego starego...

Nabrałem znowu ochoty na założenie jakiejś małej strony/galerii internetowej ze swoimi zdjęciami (po namowach róznych osób..). Czasu na to zdecydowanie nie mam i mieć więcej pewnie nie będę, więc ma być proste, łatwe i przyjemne w obsłudze :)

Tym razem sam od razu pomyślałem o Wordpressie (jak są sensowne alternatywy to chętnie rozważę), znalazłem już kilka tematów - galerii, które będę chciał przetestować, ale zostaje kwestia lokalizacji. Czy - w przeznaczeniu na trochę jednak zajmujące zdjęcia - da się tutaj jakoś uniknąć kosztów, czy jedynym sensownym rozwiązaniem jest własny serwer?

chris996 27.10.2011 23:09

A ja zadam pytanie, czy istnieją jakieś inne sposoby na wysyłanie filmów na YT? FTP czy coś w tym stylu? Bo takie transfery uplodu co oferują operatorzy sieci to tragedia, a z FTP mam pewność, że film zostanie wysłany.

Reetou 21.07.2011 22:37

Dzięki, spróbuję :)

Gadzina18 21.07.2011 12:47

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1172301)
Mam pytanko odnośnie WordPress'a: jak pod WP zaktualizować zmienione hasło dostępu do bazy danych z której korzysta?

edytujesz plik wp-config.php znajdujący się w głównym katalogu instalacji wordpressa.

W pliku zmieniasz tą linię:

Kod:

/** Hasło użytkownika bazy danych MySQL */
define('DB_PASSWORD', 'TWOJE_NOWE_HASLO');

Reetou 21.07.2011 12:37

Mam pytanko odnośnie WordPress'a: jak pod WP zaktualizować zmienione hasło dostępu do bazy danych z której korzysta?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:19.