![]() |
Przy takich wymaganiach bierz netlooka - pakiet z bazą SQL
Do tego zainteresuj się Joomla - ogrom plugin'ów i nie takie drogie... |
Dzięki, wezmę też pod uwagę.
Podeślij na priva jakieś warunki na zaś - generalnie tak, jak mówiłem, na teraz potrzeby praktycznie żadne (minimum pojemności i raczej niewiele transferu - możliwość także postawienia wordpressa). |
Nie wiem jak z danymi i jaka ogladalnosc ale patrz na transfer jaki daja. Znajomy musial zmienic pakiet po 3 czy 4 miesiacach bo sie (blog fotograficzny) rozszedl ladnie i przekraczal limit.
Jak chcesz moge Ci zalozyc konto u mnie i sie pobaw, moze spasuje. |
Cytat:
Na teraz to i 1GB spokojnie wystarczy (potem się pomyśli). Wczoraj jeszcze serwer posprawdzałem i z tanich zainteresowały mnie: Linuxpl https://linuxpl.com/hosting_f_19 Około 50 zł Hosting House https://hostinghouse.pl/hosting Około... 15-25 :wow: Myślę, że na moje potrzeby wystarczy (skłaniam się ku pierwszemu). Tymczasem zainstalowałem wczoraj Wordpressa na serwerze, który obecnie mam na kopie danych (nie chcę na nim robić tego na stałe, bo to z jakiejś promocji na nazwa.pl i na pewno pod koniec promocji przeniosę gdzie indziej). W sumie spoko, wszystko śmiga, ale jak spróbowałem zainstalować konkretny temat pod galerie... to słabo to na razie wygląda... Testuję trzy: SKT Photo World Hatch PhotoGrid Free Responsive Theme Na demach wyglądają nieźle, ale na razie nie mogę ich do jakieś sensownego wyglądu samemu doprowadzić.. |
i5 750 4x2,66GHz
4x4GB Ram 2TB 100/100Mbit FD bez limitu Mam taki dedyk jak co :) |
Firma hostingowa... ceny niższe niż na home.pl
I do tego masz cpanel a nie żadne protezy jak na home.pl Podstawowe pytanie - ile miejsca ci trzeba - bo jak w TB to tylko nas... no i ile chcesz na to przeznaczyć... Jak wystarczy ci do 10 Gb to hosting - powyżej 10 Gb są ceny kosmiczne... a jak serwer dedykowany w firmie hostingowej to musiałbyś Barteza pytać w co warto się pchać |
Cytat:
|
W sumie może uderzyć w raspberry - ale to wydajne nie będzie
|
Ja sie od razu polece z serwerem pod to. Po taniosci :D
|
Albo netlook - albo biedna galeria z dropbox - lub nas - innego rozwiązania nie ma
|
Z żeby nie zakładać nowego tematu, to podepnę się do swojego starego...
Nabrałem znowu ochoty na założenie jakiejś małej strony/galerii internetowej ze swoimi zdjęciami (po namowach róznych osób..). Czasu na to zdecydowanie nie mam i mieć więcej pewnie nie będę, więc ma być proste, łatwe i przyjemne w obsłudze :) Tym razem sam od razu pomyślałem o Wordpressie (jak są sensowne alternatywy to chętnie rozważę), znalazłem już kilka tematów - galerii, które będę chciał przetestować, ale zostaje kwestia lokalizacji. Czy - w przeznaczeniu na trochę jednak zajmujące zdjęcia - da się tutaj jakoś uniknąć kosztów, czy jedynym sensownym rozwiązaniem jest własny serwer? |
A ja zadam pytanie, czy istnieją jakieś inne sposoby na wysyłanie filmów na YT? FTP czy coś w tym stylu? Bo takie transfery uplodu co oferują operatorzy sieci to tragedia, a z FTP mam pewność, że film zostanie wysłany.
|
Dzięki, spróbuję :)
|
Cytat:
W pliku zmieniasz tą linię: Kod:
/** Hasło użytkownika bazy danych MySQL */ |
Mam pytanko odnośnie WordPress'a: jak pod WP zaktualizować zmienione hasło dostępu do bazy danych z której korzysta?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:19. |