Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   Podróby już w sprzedaży? (https://forum.cdrinfo.pl/f28/podroby-juz-sprzedazy-68894/)

Ambrose 30.11.2006 17:12

Podróby już w sprzedaży?

Co się porobiło z Płytkami Verbatim DVD-R 16x oraz z TDK DVD-R 16x ?

Pełno błędów, Ocena jakości w Nero CD-DVD Speed wychodzi żałośnie, przedtem około 89-96% - teraz 50 lub 0 :klnie: - co ciekawe Manufactor ID dla TDK to: CMC MAG. AM3 a dla Verbatim TYG03 - gdzie podział się MCC ? Szlag mnie trafia bo nie zrobiłem zapasów... Czyżby podróby?

- Deckard - 30.11.2006 17:25

nie , po prostu p***322;yty wykonane w innej fabryce - ta***324;szej ,na forum zjawisko to zaobserwowano ju***380; do***347;***263; dawno

sobrus 30.11.2006 18:01

Zgadzam sie. Fakt ze DVD-R TDK pochodza od CMC a CD-R od Moser Baer India to dla mnie maly skandal. Plyty z Moser Baer moze i sa dobre na kompie, ale konsole i starsze odtwarzacze CD ich nie lubia (niski wspolczynnik odbicia?). A niska jakosc plyt od CMC jest powszechnie znana (moje doswiadczenia to potwierdzaja w 100%).

Dlatego TDK kupuje juz tylko ScratchProof, a na co dzien kupuje sony. W miare tanie, dobre i (jak na razie) zawsze od Sony (zarowno CD jak i DVD).
I pomyslec ze kiedys TDK byla moja ulubiona firma od nosnikow... :( .A Sony i tak nie lubie :P

@Ambrose
Moze naslij na nich Abbey Chase. Niech zrobi z nimi porzadek :spoko: ...

Ambrose 30.11.2006 20:10

Po tym jak się je pali to są to raczej płytki made in Zbuczyn. (( Problem w tym, że od wieków nagrywałem na Verbach i nigdy nie skarżyłem się na ich jakość, teraz będę musiał poszukać innych nośników tylko dlatego, że zostaliśmy zalani tanim... sami dobrze wiecie czym. Pytanie na jak długo bo w tydzień zużywałem cake na 25szt. Verby jeszcze nigdy mnie nie zawiodły a tu ***! taki ***j wielki. Może teraz nowe biosy skonstruują by ten szajs chodził jak należy.

Co do ScratchProof to nie próbowałem ale za 1.50 sztuka to raczej nie chodzą... :fiu:

@Sobrus

Abbey i reszta panien jest zajęta kopaniem tyłków w innej części świata. Wg. taurusmedia.pl zawitaja do nas w 2007. Obiecuję, że w miarę mych możliwości postaram się przedstawć im swą sprawę :spoko:

- Deckard - 30.11.2006 20:18

@Ambrose - vebatimy dalej s***261; dobre co prawda nie wszystkie ,du***380;o zale***380;y od wypalarki ,biosu no i pr***281;dko***347;ci palenia

sobrus 30.11.2006 21:29

No po 1,50 to nie chodza ale przynajmniej sa najwyzszej jakosci prosto od TDK. Nawet jak trzyma sie je w dloni to jakos czuc ze to wyzsza polka.
A jak poszukasz to znajdziesz plytki Sony DVD+R 16x z technologia Accucore za ok 1zl za sztuke.

Ambrose 30.11.2006 23:29

Mam Nec'a 3520A z firmware 3.07 jak dotąd paliłem z szybkością 4x i żadnych problemów nie było. Co do Sony to poszukam, i tak jestem do tego zmuszony

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:35.