![]() |
Sprawd***378; DMA i nagraj co***347; na dobrych nosnikach.
|
Cytat:
Prawdopdobne możliwości rozwiązania problemu: 1. Taśma IDE powinna być 80-żyłowa ATA-100/133 2. Konfig typowego kompa na IDE powinien wyglądać tak: - Primary Master - Dysk systemowy - Primary Slave - Ewentualny drugi dysk twardy - Secondary Master - Nagrywarka DVD - Secondary Slave - Ewentualny drugi napęd optyczny 3. Przy ewentualnym drugim napędzie optycznym czasami warto go odłączyć i spróbować zostawić samą spawarkę DVD 4. Zrezygnować z Nero 7xxxx na rzecz mniej pamięciożernego Nero 6xxx 5. Stosować bardziej sprawdzone nośniki - patrz dział NOŚNIKI 6. Nagrywać z prędkością x8 lub x4 Dalej nie chce mi się zgadywać :nieee: :dancing: |
Problem z nagrywaniem lite-on SHM-165H6S
witam
mam problem z nagrywaniem plyt dvd prosze o pomoc kiedy nagrywam plyte np. w programie nero lub alcohol 120 wszystko wyglada ok nagrywa sie okolo 3-5 minut ale kiedy wkladam plytke i chce cos z niej skopiowac to nie dziala wyskakuje ze czas kopiowania wynosi np 165 minut i pozniej blad danych crc wymienilem nagrywarke na gwarancji i mam juz 3 z kolei i jest nowa !!!! przeinstalowalem system i dale to samo co moze byc przyczyna obstawiam: pamiec operacyjna ???????? podczas nagrywania z 768 mb spada do 10 mb wolnego miejsca pamieci ram !!czyli stasznie duze uzycie!!?? plyta glowna" kupiona w wakacje" lub dysk twardy 160 gb (i wlasnie nie wiem co sie stalo bo kiedy kupilem dysk jakis rok temu to po podzieleniu na partycje bylo ok ~ 130 gb i kilka dni temu przeinstalowalem system i okazalo sie ze jest jeszce 20 gb wolnej przestrzeni niepodzielonej ktorej wczesniej nie bylo WIEC mozliwe ze to cos zlego z dyskiem sie dzieje ?????) prosze o pomoc z gory dziekuje !!!!!! prosze o porade na maila lisovski@interia.pl |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:20. |