![]() |
Cytat:
Toruń McDrive dzieci poszły po jakieś żarełko. Ponieważ nie jadam fastfood-ów czekałem w samochodzie. Z jakiegoś powodu się opóźniło i pracownik przyniósł mi do samochodu kawę z przeprosinami że muszę jeszcze trochę poczekać. Może to dlatego że jest to McDrive podlegający bezpośrednio pod McDonald. Bo pozostałe dwa czyli drugi McDrive i głowny McDonald w Toruniu to sklepiki z żywnością McDonald prowadzone przez firmy prywatne. Niestety to nie marka, cena a ludzie tworzą wizerunek. Czasem lepiej zapłcić pare groszy więcej i być mile obsłużonym. Też kiedyś byłem w krainie klonowego liścia i zaskoczyło mnie miłe podejście sprzedawców. Do dziś się zastanawiam czy to było wyuczone czy po prostu nie mają tylu zmartwień i stresów. Bardziej skłaniam się ku temu drugiemu. |
Tu widzę rozsądne argumenty i dyskusję na poziomie, więc odniosę się do twojego postu.
Cytat:
Nie zmienia to jednak faktu, że potrafię dostrzec także zalety, których jest wiele. Jedna zbiorcza z nich, to organizacja wielu rzeczy, a także mentalność ludzi. I jednym właśnie z przykładów jest mentalność konsumencka, o której tutaj wspominałem. Oczywiście, że nie wszędzie jest tak różowo - Ameryka to ogromny kraj i kilkaset milionów osób, wśród których zawsze znajdą się takie, które postanowią wykorzystać zaufanie innych. Ale mimo tego takie, a nie inne regulacje mają szansę istnienia i przy ich obecności jakoś wszystko 'trzyma się kupy', a u nas prawdopodobnie po tygodniu by upadłu. Mimo mojego (dużego) rozczarowania Ameryką jako taką, nie mogę takich elementów nie zauważać. Cytat:
Cytat:
Co do zachłyśnięcia się Ameryką odniosłem się do tego wcześniej. Cytat:
To jest dla mnie właśnie ta dojrzałośc konsumencka, której nam - jako Polakom (i wiem, że ugólniam, ale jest to tutaj konieczne - sam nie zaliczam się do grupy, o której mówię. Podejrzewam, że nie zaliczasz się również i ty) po prostu ciągle brakuje. Oczywiście Ameryka nie jest tu ideałem. Ale bliższa jest dla mnie temu, co osobiście uważałbym za normalność. Cytat:
Cytat:
|
kris@ no bez przesady ...
nie mam zamiaru siedziec 24h przy kinie domowym i telewizorze bo jak za kilka dni cos mi nie bedzie pasowac to nie bede mial juz mozliwosci zwrotu to nie majtki 7-10 dni to idealny czas na dokonanie zwrotu czy wymiany |
Cytat:
Je***347;li tak ci si***281; podoba prawo w USA, to OK, tylko tam ju***380; przesadzaj***261; z prawem konsumenckim (s***322;ynna gor***261;ca kawa w McDonald's czy zarabianie na z***322;amanych nogach w sklepie - co jest dowodem nadu***380;y***263; prawa w USA). Tam ju***380; prawnicy si***281; nie***378;le ob***322;owili na wyci***261;ganiu kasy z firm jako odszkodowania za debi.lizm amerykan***243;w. To, co napisa***322;e***347; to totalna g***322;upota - po 60 dniach - mo***380;e by***263; to jedynie dobra wola sklepu. Moim zdaniem powinna by***263; mo***380;liwo***347;***263; zwrotu zakupionego towaru w ci***261;gu, powiedzmy 24 godzin i tylko tak. Uniknie si***281; w ten spos***243;b jakichkolwiek machlojek (wypo***380;yczanie) a jest to wystarczaj***261;cy czas na to aby sprawdzi***263; zakupiony towar. Po tym czasie mamy ju***380; reklamacje. |
Cytat:
|
Przerost formy nad trescia, megalomania... idz lepiej napisz Andrzej cos pozytywnego.
Mnie to tez juz zaczyna draznic. Polacy to, a Polacy tamto. I na dodatek ciagle masz obsesje, ze ktos Ciebie atakuje. A moze warto sie zastanowic dlaczego ciagle ktos Ciebie atakuje? Bo tak twierdzisz. Twoja postawa jaka prezentujesz wlasnie to powoduje. I na dodatek nie dosc, ze ciagle cos "polskiego" Tobie sie nie podoba. To ciagle narzekasz. A narzekanie to typowa cecha... co oznacza hi... No wlasnie. Tak zastanawiam sie kiedy administracja wreszcie zrozumie, ze powinno Ci sie odebrac prawa moderatorskie. Kompletnie nie nadajesz sie na to stanowisko. Z poczatku bylo dobrze ale z biegiem czasu strasznie Tobie sie pogorszylo. Mozliwe, ze ta megalomania ma coraz wiekszy wplyw na Twoja osobowosc. P.S. Tylko nie pisz, ze: a) znowu ktos Ciebie atakuje b) zazdrosci Tobie ktos stanowiska Bo jak ktos wypowiada sie w prawie kazdym wiekszym temacie (blog Andrzej, blog). To jest sila rzeczy w jakis sposob zauwazony. |
Cytat:
Również pozdrawiam :) |
Kupilem kiedys drukarke z MM ktora byla nie dzialajaca :)
Bez problemu na miejscu wymienili. Ceny faktycznie sa wysokie (ale np muzyka, filmy to tylko tam kupowac), ale zdarzaja sie promocje i mozna cos dobrego wyszarpac po dobrej cenie. Cos powinno byc do konca roku wiec jak ktos chce cos kupic to niech sie wstrzyma :) Co do polaczkow, wystarczy przejechac sie na zachod i zobaczyc jak daleko jestesmy w tyle. Chocby uprzejmosc w sklepach. Nasze spoleczenstwo do wielu rzeczy nie doroslo jeszcze i jak ktos tego nie wiedzi to ma klapki na oczach. Pora je sciagnac i spojrzec na narod krytycznie. Jak czysto i pieknie na ulicach poslki, jakie piekne wiaty przystankowe, nie to co np w obskurnej anglii. A jaka wspaniala segregacja smieci. Wszyscy placa za bilety w komunikacji miejskiej.... |
Cytat:
|
Cytat:
Sorry, ale mając do wyboru ślepą dumę z bycia nieudacznikiem (to nie jest nawiązanie do ciebie), a obiektywny krytycyzm, wybieram to drugie. Proponuję jednak zastanowić się nad różnicą pomiędzy krytykowaniem wszystkiego jak leci (co swoją drogą jest kolejną cechą Polaków), a świadomą oceną (nawet negatywną). Bo różnica jest, i to spora.. |
Cytat:
|
tak naprawd***281; to nigdzie nie da si***281; wyczyta***263; co te pi***281;kne slogany znacz***261; w praktyce :|
|
Cytat:
|
"wymiana" a nie zwrot pieni***281;dzy
|
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:24. |