![]() |
Overclocking i wypalanie...
Czy overclocking może mieć wpływ (negatywny) na nagrywanie...???
|
nie ma negatywnego wpływu = ma pozytywny wpływ.
|
Jeżeli ci się komputer zawiesi - to tak
Jeżeli taktowanie szyny PCI jest różne od normy - to też może mieć negatywny wpływ na nagrywarkę i sam transfer danych. Jeżeli np. przetaktowałeś Celerona 633/66 do 950/100 (ja tak mam) i działa on stabilnie to nie ma przeszkód żeby używać do nagrywania tak stuningowany sprzęt (dzielnik PCI przełącza się na 1/3 i sama magistrala PCI pracuje z normalną dla niej częstotliwością) Swoją drogą silniejszy procesor przydaję się przy nagrywaniu (mp3,VCD)... pozdro |
Sopel ja bym se twoj obrazek wypalil
|
Cytat:
|
popatrzysz w BIOS`ie i wiesz wszystko ;)
|
jak przegniwesz z taktowaniem pci to na kontrolerze ide mogą / i na pewno się pojawia jak za bardzo podkręcisz pci/ pojawiać się przekłamania co będzie miało wpływ na stabilnosc systemu i poprawnosc transmitowanych danych a awyn iku tego na wypalanie / choć do 40 MHz to powinno być ok/
pozdro |
Cytat:
42MHz i system botuje sie ale windoza nie laduje sie. przetaktowane bydle to celeron (tulipanek) 1,2@1,5, cd-r i cd-rw sa podpiete do gniaz ide na plycie (oba jako master) a hdd i kieszen sa na dodatkowym abicie ata66 i wszystko smiga jak trza - zadnych bledow przy zapisie i odczycie i nie wcielo mi jeszcze danych (w obecnej konfiguracji) pzdrwm Niita_Bennet |
ja po prostu jestem jak każdy paranoik ;) ostrożny a po drigie to mi pamiątki na 160 nie chcą chodzić na cl2
pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:43. |