![]() |
P4 2.4@3.2 1MB Prescoot nonHT czy AMD 2500+@2,4GHz 512kb L2?
Witam
Pentium4 2.40A (prescott) kręcony na 3.2GHz, bez HT, z 1MB L2 czy AMD Athlon XP 2500+@2400MHz 512kB L2 Co jest lepsze (ogolnie) |
odpowiedz jest jasna: zaden...
Ogolnie to zalezy trzeba odpalic pare testow... albo programow ktorych sie bedzie uzywac i wtedy porownywac... co lepiej ciagnie :) |
Cytat:
|
ogolnie zadalbym sobie pytanie co na tym zyskam... czy gram - nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze na athlonach jaby szybciej gry dzialaja... czy potrzebuje sie przesiadac... a moze to co mam w zupelnosci mi wystarczy... obecnie mam 805 krora chce wymienic na cos moze drozszego ale mniej pradozernego a o podobnej wydajnosci.... moze jakies C2D
ale musisz okreslic jakis priorytet ... ogolnie jak dla mnie p4 chyba jest lepsze... CAD i symulacje solidWorksa :) ale nie wiem, nie mam porowanania... |
Daj sobie spokoj z wymiana P4... nie ma to wiekszego sensu.
Wydajnosc tych prockow jest zblizona, poza tym w intelu mozesz aktywowac HT przez wcisniecie odpowiedniej kombinacji klawiszy przy starcie systemu. |
CTRL+ALT+DELETE?;p
|
Cytat:
Moj procek sam w sobie nie ma HT |
CTRL+ALT+F5
Dzialalo na Northwoonach od 2.0 do 2.6 GHz, wiec na Prescottach tez powinno :) |
Cytat:
mam tu akurat takowy 2.66 (North....) i jakos ....... nie dziala kiedy.... to ... ? |
Czytalem o tym jakies 2 lata temu w PC Worldzie :)
Kombinacji nie jestem pewny w 100%, metoda nie dzialala na wszystkich plytach glownych, ale udalo mi sie wlaczyc HT na P4 2.0 na chipie i845. Klawisze nalezy wcisnac zaraz po uruchomieniu kompa, kiedy pojawia sie ekran startowy BIOSu |
Bajka dla dzieci pod choinkę :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Dziwne by o tym tak cicho w necie było...;) |
Ta tajemnice zna tylko PC World :C
|
@SpeedFreaK jestes redaktorem PCWK?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:20. |