![]() |
Gorky 17
Witam, mam problem z grą która na pewno wiele osób zna i to bardzo dobrze :). Moim problemem z tą grą jest to, że gdy ją uruchamiam to ekran robi się cały czarny i dalej nie chce pójść, a wiem,że ta gra działa bo kiedyś już w nią grałem.
Karta graficzna jaką posiadam zwie się Riva TNT2 :-), i instalowałem do niej wiele sterowników ale jak narazie nie znalazłem lekarstwa. Czy mógłbym prosić o pomoc ? :) |
Wi***281;c je***347;li grasz w stare tytu***322;y to trzeba im jakie***347; 'stare gniazdko' zrobi***263;, czyli:
Instalujesz DirectX 7 lub 8 (nie pamietam), starsze sterowniki do karty graficznej, a stare gry uwielbiaj***261; Windows 98... Czasem warto postawi***263; obok Xp partycje fat32 np 2GB :D PS sam przeszed***322;em te gre, polsk***261; wersje z K***346; Gry :) |
Wielkie dzięki :)
jak posprzątam(świąteczne porządki :)) to popróbuje a gra wymiata, jest super :) :spoko: |
Okaza***322;a si***281;, ***380;e to wina zainstalowanych kodek***243;w do film***243;w. Odinstalowa***322;em je i gra dzia***322;a :D. Czy m***243;g***322;by mi kto***347; wyja***347;ni***263; dlaczego tak jest ?
|
O ile pami***281;tam to wszystkie filmiki z tej gry mo***380;na by***322;o bez problemu odtworzyc w Windowsie- nie by***322;y w ***380;aden spos***243;b zabezpieczone, po prostu normalne filmiki. Gra najprawdopodobniej krzysta z kodek***243;w z spod Windowsa, a ***380;e kodeki gryz***322;y si***281; z filmikami to i gra nie chcia***322;a dzia***322;a***263;.
|
gra super, pare razy konczylem, ale pod koniec sie mi wysypywala.niestety kolejne czesci to juz inna bajka, a szkoda...(tez kupilem jako cove cd:)
|
jak odinstalować te kodeki do filmów
:help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: |
dodaj usun programy ?
|
A które usunąć kodeki do filmów.??
|
Usun wszystkie. Jak zadziala, to uzyj innych kodekow.
|
HELP :(
Witam. Mam problem z Gorky 17. Włączam grę wszystko działa na początku, filmy chodzą wszystko działa, ale jest jeden problem że moje 3 postacie są niewidoczne, widac tylko co jakiś czas kawałek sylwetki a reszty ciała jak by nie było. Z potworami jest tak samo widać tylko jakąś część a gdy się porusza to widać inną część a tamta znika. :( nie wiem co mam zrobić. Mam Windows 7 kartę graficzną Geforce 240 GT 64 bitowy system. Wszystko jest ok jednie problem z postaciami i potworami. Czy wie ktoś jak rozwiązać ten problem? PROSZĘ O POMOC :(
|
Moze uruchomienie w trybie zgodnosci pomoze?
|
Próbowałem. Ale jest teraz tak że jak postacie i potwory się poruszają to wszystko widać dobrze, tylko jak stoją i nic nie robią jakoś znika większa część ludzi i widac tylko kawałek. Podczas walki widać nawet dobrze ludzi. Ale potwory tak jak pisałem widać ich tylko trochę. Nie wiem może coś można było pokombinować w ustawieniach NWIDIA ale ja tam się nie znam i potrzebuje rady kogoś kto się na tym zna. : /
|
Jest już wszystko ok. :spoko: No poza tym żeby mi dobrze działało obraz cały i bez żadnych ścinek muszę mieć włączoną inną grę zminimalizować ją następnie włączyć Gorky 17 i wszystko pięknie śmiga, nie wiem czemu tak jest. Przypadkowo na to wpadłem i działa. Wystarczy mieć poza Gorky 17 włączoną inną grę, dziwne :ysz: ale jest ok :taktak:
|
Ha! A moze chodzi o to, ze masz "za szybki" komputer? Dopiero jak jest czyms obciazony to ma mniej zasobow dla Gorky? :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:47. |