![]() |
trwa³o¶æ pow³oki lightscribe...
Z tego co wyczyta³em w internecie z pow³ok± lightscribe trzeba siê obchodziæ jak z jajkiem, nie mo¿na dotykaæ palcami bo zostaj± ¶lady, nie mo¿na przecieraæ szmatk± czy przemywaæ p³ynami. Gdzie indziej wyczyta³em ¿e po pewnym czasie (powy¿ej miesi±ca) na tej pow³oce pojawia siê bia³y nalot - warstwa siê utlenia (?). Czy to prawda czy tylko legendy. Czy na porz±dnych p³ytkach np. Verbatimkach dziej± siê takie cuda. Jak jest z t± pow³ok± - trzeba na ni± chuchaæ i dmuchaæ ?
pozdrawiam |
Wypali³em obrazek na p³ycie Philipsa w marcu tego roku, p³yta by³a wyjmowana ok 3 razy po nagraniu i ¿adnych nalotów czy rozmazañ niestwierdzi³em... ;)
PS. co do dotykania palcami to radzê faktycznie uwa¿aæ, mog± zostaæ jakie¶ niepokoj±ce ¶lady! |
Cytat:
|
Cytat:
wiêc na to pytanie jednoznacznie nie odpowiem! |
ta ca***322;a zabawa z malowaniem p***322;yt to o kant rozbi***263;
to moje zdanie :D |
Cytat:
faktem jest ¿e po pierwszym wypaleniu obrazka efekt zaskakuj±cy mo¿e niejest, ale po drugim ju¿ jest o wiele lepiej |
Cytat:
Mi by sie nie chcia³o w to bawiæ... nie podziwiam p³yt cd... zawarto¶æ oznaczam czarnym pisad³em do p³yt :) |
Cytat:
lightscribe jest efektowny i komukolwiek pokazywa³em tak zrobion± p³ytkê to zrobi³o du¿e wra¿enie :) ale nale¿y pamiêtac ¿eby zachowaæ ¶rodki ostro¿no¶ci i odpowiednio siê z tak± p³yt± obchodziæ :) |
Cytat:
:mruga: |
Jak z jajkiem - ugotowa***263; na twardo :szczerb:
|
Cytat:
je¿eli przed nagraniem p³yty ls dotchniesz to w tym miejscu zostan± ¶lady :taktak: nalot pierwsze s³ysze :hmm: podobno po roku co¶ z obrazkiem siê dzieje :taktaK: a jak to jest nie wiem, bo ¿adna z wypalonych przeze mnie p³yt ls nie ma roku :nie: teraz jest lighstscribe v1.2 i tam jest takowa pow³oka, ¿e zabezpiecza :Taktak: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:54. |