![]() |
Cytat:
wyłączenie SATA powoduje tylko tyle że dysku nie widać w ogóle problem rozwiązał się przez przypadek :wow: : pomyślałem, aby nagrać jeszcze raz na inną dyskietkę te sterowniki dla Sata ze strony asusa i jak się okazało było to słuszne posunięcie nie mam pojęcia dlaczego przy tamtej dyskietce nie pokazywał żadnego błędu przy odczycie, czy coś w tym stylu, a z tej poszło ok najważniejsze że wszystko działa jak należy - zgodnie z prawem Murphiego - do czasu :) Dzięki za okazaną pomoc :) |
Ilość załączników: 1
jak integrujesz sterownik SATA w nLite to nie dajesz *.inf tylko TXTSETUP.OEM oraz odpowiednie pliki dla trybu "DOS'owego"
*.inf są tylko dla "gotowego" systemu. w załączniku zawartość już utworzonej dyskietki dla płyty ASUS A7V600-X ale powinna pasować do każdego ASUS'a |
Cytat:
|
Cytat:
dziwi mnie tylko jedna rzecz: tam był już kiedyś XP, teraz siedzą tam jego resztki :), jak oni go tam posadzili ? |
Wiele p***322;yt nie ma emulacja PATA - moja te***380; nie ma.
|
Cytat:
|
w biosie dyski s***261; nie widoczne bo nie ma miejsca na ich wy***347;wietlenie, ale jak komp startuje to pokazuje ***380;e dysk jest, nadmieni***281;, ***380;e jest to jedyny dysk w kompie
@georg: przeczytaj podej***347;cie czwarte :) |
Najlepszym sposobem, o czym już kiedyś tutaj pisałem, jest przestawienie w biosie dysków na standart ata i po kłopocie.
Po instalacji wina, przestaw na sata i windows powinien je wykryć bez problemu. :) |
A BIOS widzi dysk?
|
wszystko jest tak jak powinno, bo w trakcie instalacji odczytuje dane z dyskietki i pokazuje sterownik do wyboru, nie raz to robi***322;em, wi***281;c takiej wtopy bym nie da***322; :)
|
Jakie pliki masz na dyskietce?
Maj***261; by***263; rozpakowane (na wierzchu) sterowniki trybu znakowego. |
odkopi***281; temat :)
wczoraj kumpel podrzuci***322; mi kompa z pro***347;b***261; postawienia XP SP2 m***243;wi***281; nie ma sprawy, dziecinada rozkr***281;ci***322;em obudow***281;, p***322;yta Asus K8U-X, dysk Seagate 80GB STATA, ***347;ci***261;gn***261;***322;em z neta od producenta p***322;yty wszystkie stery ***322;***261;cznie z tymi do SATA dla instalki windy dzia***322;am: instalka idzie, F6, S, Enter, co***347; tam jeszcze robi i po chwili pokazuje ***380;e nie rozpozna***322; ani jednego dysku :( podej***347;cie drugie: instalka czysta i zn***243;w pokazuje ***380;e nie rozpozna***322; ani jednego dysku :( podej***347;cie trzecie: sprawdzam, czy na dyskietce s***261; odpowiednie stery - s***261;, dalej lipa :( podej***347;cie czwarte: szukam na sieci co***347; o podobnym problemie z t***261; p***322;yt***261;, znalaz***322;em to, niestety brak tej opcji w Biosie :( porad***378;cie co z tym zrobi***263; ? |
Ja sobie zalatwile 8 letni FDD :szczerb:
I dziala :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:58. |