Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   zabezpieczone avi, raz jeszcze (https://forum.cdrinfo.pl/f2/zabezpieczone-avi-raz-jeszcze-6964/)

johnny 26.03.2002 14:27

zabezpieczone avi, raz jeszcze

Film(z tych nowszych), 2 plyty, na kazdej avi i txt. Avi ma 850MB z kawalkiem(tak go rozpoznaje). Zrzucam clonem, wyciagam z obrazu (WinIso), choc zglasza problem, mam na dysku avi, ale nadal ma 850Mb z kawalkiem. Normalnie nie da sie przegrac z plytki(przy pomocy Exploratora,np.).Skad to 850Mb? Podczas kombinowania raz jedyny (i nie bardzo wiem jak) udalo mi sie otrzymac z obrazu ten sam plik w rozmiarze 700MB, czyli tym prawidlowym, o co w tym chodzi? Na pohybel "zabezpieczaczom"!!!

Majonez 26.03.2002 16:57

hmmm szczerze nie spotkalem sie z czyms takim ???
co by tu zrobic ???
a patrzyles clony x..l czy cos tam wykrywa ???
jak masz szybkie lacze to moglbym cos pokombinowac tak na zywo heh
just kidding
sprawdz clony a potem zobaczymy

BARTI 26.03.2002 19:29

Spotkałem się z czymś takim ale przy wycinaniu MPEG'ów z VCD. Mogą one mieć grubo ponad 700 MB ale to wynika ze sposobu zapisu na taką płytkę gdzie na dane jest przeznaczone więcej miejsca w każdym sektorze CD niż na zwykłaym kompakcie ISO
pozdro

BARTI 26.03.2002 19:31

Sorki... Nie doczytałem do końca pytania...
To na pewno nie to tylko jak mówisz jakieś badziewne zabezpieczenie
pozdro

johnny 27.03.2002 09:21

Cytat:

majonez (26-03-2002 16:57):
hmmm szczerze nie spotkalem sie z czyms takim ???
co by tu zrobic ???
a patrzyles clony x..l czy cos tam wykrywa ???
jak masz szybkie lacze to moglbym cos pokombinowac tak na zywo heh
just kidding
sprawdz clony a potem zobaczymy
Clony XXL nie wykrywa zadnych zabezpieczen.Ale na pewno jest to planowe dzialanie goscia produkujacego takie plyty (i jest z tego dumny podobno).

Pedros 27.03.2002 10:07

A tak normalnie nie da Ci się skopiować na płytę 870 MBajtową?
Pozdr

dARIO! 27.03.2002 10:22

Spróbuj zobaczyć tę płytkę CDRWIN'em, moze są dorzucone jakieś zbędne sektory lub ścieżki...

BARTI 27.03.2002 10:26

A spróbuj "przejechać" film Vrtual Dubem, ciekawe co zrobi...
Albo... wczytaj film do Virtual Duba zaznacz początek i koniec filmu i zapisz jako nowe avi, oczywiście po zaznaczeniu direct stream copy zarówno dla audio jak i video.
pozdro

MadMan 27.03.2002 11:30

pewnie plytka byla zabezpieczona TZCopyprotection nową wersją mozna robic takie triki. Raz z avi 500 Mb zrobilem 2Gb :)

johnny 02.04.2002 10:30

Cytat:

BARTI (27-03-2002 10:26):
A spróbuj "przejechać" film Vrtual Dubem, ciekawe co zrobi...
Albo... wczytaj film do Virtual Duba zaznacz początek i koniec filmu i zapisz jako nowe avi, oczywiście po zaznaczeniu direct stream copy zarówno dla audio jak i video.
pozdro
Virtual Dub jest ok.Ale pojawil sie jeden problem.Po zaznaczeniu direct stream audio i video (tego pliku avi o rozmiarze 851Mb) idzie pieknie obraz z dzwiekiem przez ok.30% filmu. Dalej jest tylko piekny obraz. Inne filmy (czyt.niezabezpieczone) smigaja na calej dlugosci. A moze ja cos zle robie?Podczas procesu czytania w opcjach pref napisane jest,ze audio stream jest nieaktywne.A przeciez zaznaczone.Kombinowalem jeszcze na innych ustawieniach, ale wychodza ogromne pliki.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:38.