![]() |
Adobe Acrobat Reader 8 - opinie
Witam!
Od dawna używam Foxit Reader'a zamiast Adobe Acrobat Readera, ale ostatnio skusiłem się aby zainstalować wersję 8 - i tutaj miłe zaskoczenie. Po pierwsze znacznie szybciej otwiera PDF'y z dużą ilością grafiki - rzeczywiście ta współpraca z nVidią wyszła na dobre. Po drugie w niektórych PDF'ach można zaznaczać tekst i go kopiować do edytorów tekstowych - bardzo fajna funkcja, której Foxit nie ma. W prawdzie uruchamia się wolniej, niż Foxit, ale nie tak bardzo jak poprzednia wersja. Póki co jestem na plus i chyba wreszcie coś zrobili z tym programem pozytywnego. Jak wasze spostrzeżenia? |
od 5 uzywam wersji profesjonal - gdyz zdaza mi sie edytowac pdf (w zasadzie zdazalo...)
w kadym razie 8... zmienili interfejs - niby ladniejszy, ale niektore narzedzia trudniej znalesc po zaznaczeniu obrazka nie kopiuje go do schowka (bug? nie wiem, nie chcialo mi sie szukac, mam PrtScr w koncu uruchamia sie szybciej niz 7, duuuuzo szybciej niestety nie ma opcji wylaczenia autoupdatu tak jak w 7 rozdzialone sa apl odpowiedzialne za tworzenie i przegladanie pdf od apl odpowiedzialnej za tworzenie edytowalnych pdf to tyle moich wrazen podsumowujac - na plus szybkosc na minus zmiana interfejsu oraz przerost samej apl wolalbym 7 o szybkosci 8 ;) ale nie da sie kazdemu dogodzic :) |
Ja tez jestem mile zaskoczony... Uruchamia sie o niebo szybciej niz poprzednie wersje:) Na dzien dzisiejszy rezygnuje z Foxit Reader'a;]
|
Szukalem tematu o tym.
Ogolnie jestem baaaardzo mile zaskoczony. Uzywalem Foxita, a potem po formacie jakos kliknalem na 'yes' zeby sciagnal 7.0...a teraz zainstalowalem 8.0. Szybkosc jest nieporownywalna. Nie widze przeszkod zeby z niego korzystac. |
do dzis uzywalem wersji 6.0 bo "7" troche taka kobylasta za bardzo dla mnie byla. zobacze jak pojdzie z 8 ;)
|
przetestowalem najnowszego Acrobata i powiem tak:
- zaznaczanie tekstu bylo wczesniej tylko trzeba bylo jedna funkcje przestawic - uruchamia sie ekspresowo - dokumenty wczytuje szybciej niz wersja 5.0 - plynne przechodzenie miedzy stronami - zablokowalem na firewallu proces autoupdate wiec mam z tym spokoj aplikacja na 4,95 ;) |
A ja dalej lece na Foxit ;) ostatnio zauwa***380;y***322;em ***380;e nie radzi se ze schematami w pdf, strasznie muli...
|
a czy cos wiecej jest potrzebne do czytania dokumentow z 'obrazkiem' niz html? :>
po raz kolejny sztuka dla sztuki ... :| |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:12. |