![]() |
Polecam: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4082N
Mam w swoim laptopie HP nx6110 nagrywarke HL-DT-ST DVDRAM GSA-4082N. Z tego co przeczytałem jest to nagrywara firmy LG w kooperacji z Hitashi. Musze powiedziec, ze jestem z niej bardzo zadowolony. Wypala mi bezblednie plytki DVD +R: Verbatim, Sony, TDK (ponad 70 wypalilem) , plytek DVD-R nie sprawdzałem. Jakosc odczytu rewelacyjna. Ogladam mnostwo filmow i nie bylo plytki tloczonej ktorej by nie odczytal. Jedyna plytka, ktora nie zostala odczytana to: Azul CD-R (nie polecam - plytki slabiutkie). Zatem lepszej nagrywarki nie moglbym sobie wymarzyc nie tylko w laptopie ale w kazdym sprzecie.
|
Cytat:
zew. nagrywarki nie wchodzi w grę to najlepiej zrobić plik ISO płyty jakimś softem i wypalić w domu? |
Cytat:
Moja żona ma ten napęd w laptopie. Jak na razie nagrywa i odtwarza, ale jakość tych nagrań, sprawdzona w testach, nie wypada najlepiej. Jeżeli masz z nią takie problemy, jak piszesz, to do serwisu ze sprzętem |
oki zewnetrzna nagrywarka to wiem
ale ja pytam czy jest jakas nagrywarka do laptopów która rozwiazywałaby mój problem i nie chodzi tu o zewnętrzna nagrywarke |
Nagrywarki do laptopów są ogólnie kiepskie i nie tylko Ciebie dotyczy ten problem. Lepszym rozwiązaniem jest napęd zewnętrzny. Było o tym na forum, wystarczy poszukać, choćby tutaj:czytaj:
|
jakia nagrywarka do laptopa -problem z nec
witam
posiadam laptopa wraz z ngrywarką NEC DVD-RW ND-6750A, wersja firmware 2.41. problem polega na tym ze narywarka w szczególności materiał dvd nagrywa nie równo. zauwazam wachania bufora odczytu nie zawsze ale jednak. nagrane filmy w odtwarzaczu stacjonarnym zacinają się. no i najwazniejsza sprawa nie pali na wszystkich płytkach dvdr a z dvddl tylko verbatim i to tez nie zawsze. wydaje mi sie ze jest to kwestia nagrywarki i chce ja zmienic na taka która bedzie paliła wszystko i na wszystkich rodzajach plytek bez błedów. co możecie polecić |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:59. |