![]() |
treac 16x & nero
Mam nagrywarke Teac W516EB i WindowsXP. Pod '98 nie bylo zadnych problemow a pod XP nero mi nagrywa tylko fragmenty pojedynczych plikow i twierdzi ze zapis zakonczyl sie pomyslnie. Wyglada to tak ze np. dziala tylko poczatek piosenki w mp3 a pozniej przerwa i dalej. Z innymi plikami tez sie tak dzieje, chyba ze sa bardzo male. Mnie to wyglada na cos z buforem. Firmware do nagrywarki mam w wersji 1.0c, nero 5.5.7.2 i co moze byc wazne plyta glowna solteka o-parta na czipsecie via (bo cdrom np. zaczal mi dobrze dzialac po zainstalowaniu odpowiednich kontrolerow). Probowalem nagrywarke przelaczac na rozne tryby (pio, dma, ultra dam) i nic nie pomaga. Nagrywarka jes sprawna bo inne programy dzialaja dobrze.
Spotkal sie juz moze ktos z czyms takim? A moze ktos wie co by mozna z tym zrobi. Za wszelka pomoc dziekuje. |
Cze Kranik
Miałem podobny problem z biosem 1.0c w Teacu 16x. Otóż jest on do kitu i radziłbym ci wrócić do biosu fabrycznego 1.0b. Przy wersji 1.0c zwaliłem kilka płyt ni z tego i z owego i sie wkurzyłem, wróciłem do wersji 1.0b i problemy znikły. Od tamtej pory Teac chodzi jak trzeba i nie robi mi rumuni totalnej. Tak więc rada jest prosta bios 1.0c nic nie daje a chrzani płyty i wróć do biosu 1.0b Powodzenia! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:43. |