DiegoSLU |
22.01.2007 21:47 |
Problem z nagrywarką.
Witam. Ostatnio zakupiłem sobie nową nagrywarkę firmy Asus (DRW-1612BL). No i występuje pewien problem, otóż podczas instalacji gier i programów (niezależnie czy to z płyt DVD, czy CD) system się resetuje. Dziwne w tym jest to, że filmy da się odtwarzać normalnie, tak jak przeglądać zawartość płyty z poziomu [mój komputer-->Prawy przycisk myszy na nagrywarkę-->otwórz.] Z początku myślałem, że to z winy twardego dysku(bo stary, wysłużony itp.), jednak zakupiłem nowy innej firmy i problem jest ten sam. Odłączyłem nawet zupełnie drugą nagrywarkę CD-RW, żeby nowy Asus "był sam" w komputerze. Jednak i to nic nie dało. Zainstalowałem również sterowniki aspi adapteca, ale i to niczego nie zmieniło. Raz tylko udało mi się przeczytać co pisze, gdy wyskakuje ów błąd (bo tylko raz system się zawiesił, poza tym wyjątkiem jest zawsze reset). Pisało tam z tego co pamiętam, żebym upewnił się czy nowy sprzęt podłączony do kompa został poprawnie zainstalowany, czy są nowe sterowniki, żebym odłączył sprzęt i ponownie zainstalował, żebym także wyłączył opcje pamięci BIOS, takie jak buforowanie i coś jeszcze, ale tego nie pamiętam bo pisało krzaczkami.) Robiłem już trzy formaty, odłączałem nagrywarkę i podłączałem ponownie (zawsze pisało że nowy sprzęt zostal zainstalowany pomyslnie). Odwiedziłem również stronę asusa, jednak tam nie dopatrzyłem się jakichś sterowników do tej nagrywarki. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Aha, byłem w sklepie w którym ją zakupiłem, w skrócie powiedziałem jaki jest problem, ale sprzedawca nie zagłębiał się w mój problem, ale od razu zaproponował wymianę.
|