![]() |
tak jak pisal radosio czy tez smartek rozwiazania mozesz szukac na kilka sposobow <- zlapales sie za najtrudnieszy
skad pociagnales pakiet ze screen'a? smart czy tez urpmi moze rozwiazac twoje problemy rowniez lecz bedzie to oczywiscie zalezalo czy odpowiedni pakiet ktorego szukasz znajduje sie w ich bazie jesli to nie dzial poszukaj na rpm.pbone.net tam akurat paczki ktorych bys szukal leza i sie opalaja ... :] a kompilacje pozostawil bym na samiutki koniec ... |
Ja tam ***380;adnego .run nie widz***281;
A make nie dzia***322;a bo nie ma makefile. Radz***281; poczyta***263; o kompilacji ze ***378;r***243;de***322;, ze znalezieniem materia***322;***243;w na ten temat nie ma problemu |
Po pierwsze - pliki z rozszerzeniem .run nie instaluje sie zadnymi make, a np.:
sh ./nazwapliku.run sh: ./nazwapliku.sh Po drugie - to co napisal kolega wyzej ;-). pzdr |
Cytat:
polecam te***380;: http://rpm.pbone.net/ |
Ilość załączników: 1
elo mam problemy z zainstalowaniem plików ze źródłami w formacie .tar.bz2, a dokładnie pliku emule, w załaczniku daje screen konsoli z tym co zmajstrowałem, juz rozpakowałem i juz jestem w folderze. Jestem mega zielony w te klocki .
pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
;> |
Cytat:
|
A utworzenie skrotu to > prawym > utworz skrot > we wlasciwosciach wpisac wlasnie to polecenie "uruchamiajace" czyli skype, opcjonalnie wybrac ikonke i OK.
(Oczywiscie pisze to 'z glowy', wiec polowa rzeczy moze sie nie zgadzac, ale jest to schematyczne). Fakt, niektore rzeczy sa prostsze niz w windowsie. Instalacja nowych programow rowniez ogranicza sie do kilku krokow mniej niz w Okienkach (pod warunkiem, ze program ow zostal wczesniej spaczkowany). pzdr. |
o ma, znalazłem, nie wiedziałem ze takie proste
dzieki wielkie |
Cytat:
Kod:
whereis skypeKod:
skypealt+F2 i wpisz skype :spoko: |
tia, tyle że nie wiem gdzie jest folder skype, gdzie domyślnie instaluje się programy ?
|
Cytat:
|
witam, grafika do Geforce 2, zainstalowałem juz Mandrive z 4 cd, ale mam problem z instalacja skype, wszystko niby ok, po zakonczonej instalacji wyskakuje komunikat że zostało zainstalowane. Ale nigdzie nie moge znaleść ikonki zeby go odpalic.
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:16. |