![]() |
Jak zmienic swoje IP? Badz anonimowy w sieci
Chcesz surfowac w szkole/pracy po internecie ale masz do tego ograniczony dostep? Nie mozesz wejsc na strone typu grono.net, allegro.pl lub chcesz poprostu ukryc odwiedzane witryny przed nauczycielem/pracodawca?
Jezeli tak to skorzystaj z anonimowej bramki proxy! Ta bramka zmienia Twoje IP i ukrywa Twoja tożsamość w sieci. Żeby skorzystać z bramki proxy należy wejść na: http://eproxy.pl wpisać adres który chcemy odwiedzić np. onet.pl i kliknąć 'surf'. Od tego momentu jesteś anonimowy w sieci! Dobra sprawa, mnie sie przydaje w pracy :) hehe A tak przy okazji to nie zapisuje odwiedzane strony w historii przegladarki :))) |
cool :szczerb:
|
Cytat:
Jest wiele stron w necie dzialajacych na podobnej zasadzie. Ale dzieki za linka, przyda sie kiedys pewnie :D |
Czysta teoria :)
Jak narozrabiacie, naprawde powaznie, to znajda wasze IP, bez zadnego problemu. I warto pamietac, ze jak ktos chce, to moze sie zabezpieczyc przed takimi wejsciami z proxy w tle :) |
Niez***322;a reklama
|
Cytat:
poza tym w necie nie ma 100% anonimowości, można być tylko bardziej lub mniej anonimowym |
TOR. moze uprzkrzyc zycie komus, kto bedzie chcial odnalezc Cie w sieci. autorzy projektu odcinaja sie jednak od wykorzystywania go do niecnych celow.
|
Niezła strona http://eproxy.pl, przydaje się szczególnie na stronach z torrentami :D
|
Cytat:
Cytat:
|
Przecie***380; dost***281;pna jest specjalnie zmodyfikowana wersja Firefoxa o nazwie Torpark. Instalujemy i u***380;ywamy - tor dzia***322;a w tle i nawet nie musimy o tym my***347;le***263; ;)
|
Cytat:
Co wiecej mozna ja miec na kluczu USB i nie pozostawiac sladow na zadnym uzywanym kompie. Niestety przeglądarka jest bardzo powolna. I druga rzecz ktora zaobserwowalem - nie wszystkie strony/serwery wpuszczaja te przegladarke. |
uruchomienie pliku EXE z klucza USB
ale tylo z USB .? |
Ja z kompa uruchamialem z dysku normalnie ;-)
|
To co ci sie wyladuje z exeka (folder) dajesz na klucz i odpalasz Torpak.exe
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:12. |