![]() |
Taka pianka do czyszczenia i sprężone powietrze!
|
Wentylatory działają, lecz bardzo głośno. I nie jestem pewna czy prawidłowo, ponieważ moim zdaniem nie chłodzi komputera tak jak powinno. Byłam w serwisie dowiadują się i odczytałam odpowiedź ze oni muszą go rozebrać na kawałki. I koszt takiego ,, przeglądu ,, będzie kosztował 200 zł
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A uszkodził by się cały wentylator? Czy tylko po części?
|
Wentylatory a asusie.
Witam, posiadam laptopa firmy asus X50GL i od jakiegoś czasu wentylatory działają bardzo głośno. Ostatnio miałam niebezpieczną sytuacje wynikającą z przegrzania. Mam pytanie, jak mogę oczyścić te wentylatorki jeżeli w tym istnieje problem, ponieważ nie chce oddawać go do serwisu z powodu długiego oczekiwania, a nie zaprzeczę komputer jest mi potrzebny i to na dodatek sprawny :).
|
Cytat:
Czyszcząc w ten sposób wentylator (silnik prądu stałego) przeszedł w tryb pracy prądnicowej - miałeś duże szanse uszkodzić MoBo za wysokim napięciem :taktak: Jak czyszczę dokładnie tak samo ale najpierw odłączam zasilanie wentylatorka - dziecinnie proste :czytaj: |
chusteczki
Chusteczki dobre i możesz kupić jak większość środków z tej firmy.
|
Witam!
Widzę że rozmawiacie o środkach czyszczących. Jak sprawdzają się takie serwetki ActiveJet chusteczki czyszczące bo chciałem kupić. |
A jaką mam pewnośc że po tej pianceMedia-Tech MT2610 Pianka nie będzie mi się kleił monitor? I nie będzie przyciągał bardziej kurzu?
|
A ja bym se nie kupił ActiveJet... tylko innej firmy... :>
|
odkurzacz dobra rzecz, ale warto przyblokować wentylatory, bo można je uszkodzić
|
Kup se te dwie rzeczy i heja!
ActiveJet pianka do plastiku ActiveJet sprężone powietrze |
Niestety rozbieranie notebooka nie powiodlo sie. W przyplywie szalenstwa wdmuchnolem do srodka sprezone powietrze do czyszczenia klawiatur. O dziwo komp dziala, a temperatura procka spadla o .... 10 st. C. Na jakichs czas mam spokoj.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:22. |