![]() |
Szybkosc WiFi.
No wlasnie, streszcze to jak najbardziej, bo sie spiesze ;-).
Router Linksys WAG200G-EU, notebok asus a6r-b002.. Lacze notebooka z 'reszta' sieci przez WiFi, ktore ma wbudowane i.. idzie jakos wolno - przynajmniej mam takie wrazenie (~1,2MB/s srednio!) po kablu bylo chyba jakies 7MB/s albo i wiecej, nie pamietam, ale wiem, ze bylo znacznie szybciej.. Czy to wina ustawien, czy po prostu ten typ tak ma i musze sie zaczac przyzwyczajac? :-( pzdr. -edit- Przelaczylem sie na szybko na kabel - predkosc jest ciagle >6,7MB/s! wtf? |
I tyle bedzie, rewelki sie nie spodziewaj po WiFi:> To i tak jest kolo 10Mbit. Troche szybciej jest przy wifi "n".
|
ale brednie....
10mbit na radiu tylko? smiechu warte bzdury - na 108mbit masz 5 megabajtow na sekunde, wiec ~50mbit a nie 10 ......... a n jest jeszcze szybsze |
a jakie masz te wifi- b czy g i jaka predkosc.....jaki sygnal.. bo to ejst dosc wazne...
ale po wifi cudow nie uzyskasz, po kablu szybciej.... |
Cytat:
2.4 Ghz raczej tak .. zawodna 5.4 Ghz :spoko: to jest TO ..... i mozna cuda uzyskac :taktak: |
Dok***322;adnie - przy 2,4GHz ju***380; sam telefon bezprzewodowy mo***380;e stanowi***263; powa***380;ne zr***243;d***322;o "zak***322;***243;cenia" sieci.
Smartek, posiadam identyczny router, karta w laptopie to Intel PRO/Wireless 3945ABG. Do tej pory poprzez WiFi uzyska***322;em maksymalny transfer na poziomie 2,5MB/s (20mbit). Raczej wi***281;cej nie wyci***261;gnie. Poprzez kabel jest ok. 11MB/s. |
Cytat:
|
Nie zapominaj takze o szyfrowaniu. Im bardziej skomplikowane (WPA2) tym wieksze obciazenie dla routerka.
|
Cytat:
EDIT: w moim routerze s***261; do wyboru: Security Options: None WEP WPA-PSK [TKIP] WPA2-PSK [AES] WPA-PSK [TKIP] + WPA2-PSK [AES] obecnie mam na "WPA-PSK [TKIP] + WPA2-PSK [AES]" + wy***322;***261;czone rozg***322;aszanie identyfikatora sieci. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:06. |