![]() |
plyta w konsoli, a moze nie?
Glupie pytanie - choc mnie nurtujace
Jedna osoba mowi: Kategorycznie nie wkladaj kopi zapasowej gry do wylaczonej konsoli (najnowszy slim). Zawsze najpierw wlacz konsole, a pozniej wloz plytke z kopia zapasowa. Druga osoba mowi: Nieprawda, najpierw wkladaj plytke do konsoli a pozniej dopiero ja "odpal". Najlepiej jak grasz w jedna gre to zostawiaj ja w konsoli (poki nie "przejdziesz") - nie wyciagaj poki nie musisz zmieniac gry (tylko wylaczaj konsole) Kto ma racje? A moze obydwaj? |
poprostu szanuj przycisk "eject/push open" :szczerb:
|
czyli? (hehe chyba potrzebuje bardziej precyzyjnej odpowiedzi)
|
Wnioskuj***281;, ***380;e masz Slima, bo do grubej nie w***322;o***380;ysz p***322;yty przy wy***322;aczonej konsoli.
Anyway... to nie ma znaczenia przecie***380;. Byleby nie zmiania***263; p***322;yt w trakcie pracy silnika :D (czyli po zabootowaniu kopii gry, ale kto jest na tyle g***322;upi ***380;eby co***347; takiego zrobi***263;?). |
Okazuje sie ze ja :) :) :)
Poniewaz znalazlem sposob na odpalenie gier z PSX na Slimie (chodzi o kopie zapasowe) przy uzyciu innej ORYGINALNEJ (koniecznie z PSX) gry, po wczesniejszym zalozeniu blokad np. ze SM. Najpierw wkladamy oryginalna gre, az do wczytania sie logo, wtedy plyta w konsoli znacznie zwolni, wiec jest to czas na podmiane. nalezy to zrobic w miare szybko poniewarz konsola po jakims czasie upomni sie o plyte a wtedy nici z podmiany. Uprzedzam ze sposob przezemnie opisany jest dosc ryzykowny co jest duza wada, ale sa i plusy, nie trzeba przerabiac konsoli potrzebne sa zaslepki i obojetnie jaka gra oryginalna z PSX |
przeciez mozna miec kopie gamebraker pro - bo to chyba odpala gry z psx'a na ps2 i zrobic ladnie podmianke pod swapem,a przy okazji konsoli nic sie nie stanie:)
|
Cytat:
Cytat:
Offtopik? Niezupełnie, ciekawy jestem czy podczas emulacji PSXa na PS2 można zrobić to samo. :hmm: @loki7777 Codebreaker Pro ;) |
bylem blisko:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:49. |