Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Menu kontekstowe - jak usunąć elementy Windows Media Playera (https://forum.cdrinfo.pl/f5/menu-kontekstowe-jak-usunac-elementy-windows-media-playera-70167/)

loki7777 06.02.2007 18:10

Menu kontekstowe - jak usunąć elementy Windows Media Playera

Kolejne dzis pytanie, przeryłem rejestr, pogrzebałem regcleaner'em, ale nie moge usunąć wpisów typu:Dodaj do listy...
Nie można też tego wyłączyć w opcjach WMP, albo nie wiem gdzie tego szukać, a wnerwia mnie to za każdym razem, WMP wersja 10

mgit 06.02.2007 18:26

Jest na to prosty spos***243;b, rezygnacja z Windows i zaprzyje***378;nienie si***281; z SuSe 10.2 ;)

Lub nlite i wywalnie WMP powinno pom***243;c ;)

loki7777 06.02.2007 18:55

:)to ta bardziej brutalna metoda, a jakas bardziej user friendly, mi wmp nie przeszkadza, tylko ten glupi kontekst menu:)

Bartez 08.02.2007 14:16

Mo***380;e to pomo***380;e? :) http://www.tech-recipes.com/windows_tips1503.html

Cytat:

Remove WMP Integration:

1. Click Start
2. Click Run
3. Type in regsvr32 /u wmpshell.dll
4. Click Enter

Je***380;eli znowu chcemy mie***263; menu kontekstowe WMP:

regsvr32 wmpshell.dll
U mnie pomog***322;o

- Deckard - 08.02.2007 14:20

spr***243;buj "jv16 PowerTools" bardzo pot***281;***380;ne narz***281;dzie [bodaje***380;e robi***261; go ludzie od regcleanera ]

Kasprzak 08.02.2007 14:23

Sposob Bartez`a jest ok.
Sprawdzi***322;em.

Generalnie ... odpowied***378; "Zmie***324; na SuSE" albo "Wywalenie WMP" to sa odpowiedzi pozbawione sensu, poziomu i wogole. Poza tym Windows Media Player jezeli sie go nie uzywa to w systmie moze byc a ma on w sobie kompnenty ktore po usunieciu albo ewentualnej nieinstalacji trzeba doinstalowac jak kodeki.Co to za rozwiazanie gdy trzeba zrobic formata, albo wywalic cos. Trzeba kombinowac. Wielkie gadanie "przejdz na linuxa" czekam gdy tylko ktos powie "ale mnie ten linux wk......" :-D

Bartez 08.02.2007 14:32

Cytat:

Napisany przez Kasprzak (Post 736924)
Generalnie ... odpowiedź "Zmień na SuSE" albo "Wywalenie WMP" to sa odpowiedzi pozbawione sensu, poziomu i wogole. Poza tym Windows Media Player jezeli sie go nie uzywa to w systmie moze byc a ma on w sobie kompnenty ktore po usunieciu albo ewentualnej nieinstalacji trzeba doinstalowac jak kodeki.Co to za rozwiazanie gdy trzeba zrobic formata, albo wywalic cos. Trzeba kombinowac.

Otóż to. Gdyby pytanie było, czy lepiej przejść na linuksa, bo kogoś denerwuje menu kontekstowe WMP, to co innego.

Cytat:

Wielkie gadanie "przejdz na linuxa" czekam gdy tylko ktos powie "ale mnie ten linux wk......" :-D
Śmiem twierdzić, że jakieś 80% użytkowników, którzy postanowili przejść na linuksa wraca z "podkulonym ogonem" do user-friendly windowsa :D Pierwsze problemy przy kompilacji, brak zgodności pakietów, zależności, nie mówiąc już o zainstalowaniu jakichś poważniejszych aplikacji ;)

loki7777 08.02.2007 14:43

sposobik z regsvr32 /u wmpshell.dll dzialaa super:)jv16 PowerTools sprawdze potem:):)maly edit jv16 ani Tuneup Utilities nie maje tego o co mi chodzilo, albo nie wiem gdzie tego szukac i juz wyjechaly z dysku:)

mgit 08.02.2007 15:16

Cytat:

Napisany przez Kasprzak (Post 736924)
Sposob Bartez`a jest ok.
Sprawdziłem.

Generalnie ... odpowiedź "Zmień na SuSE" albo "Wywalenie WMP" to sa odpowiedzi pozbawione sensu, poziomu i wogole. Poza tym Windows Media Player jezeli sie go nie uzywa to w systmie moze byc a ma on w sobie kompnenty ktore po usunieciu albo ewentualnej nieinstalacji trzeba doinstalowac jak kodeki.Co to za rozwiazanie gdy trzeba zrobic formata, albo wywalic cos. Trzeba kombinowac. Wielkie gadanie "przejdz na linuxa" czekam gdy tylko ktos powie "ale mnie ten linux wk......" :-D

bez WMP da się żyć, na notebooku go nie mam i co :P wsio działa, a kodeki od WMP winamp przy instalacji i tak se zasysa z neta :czytaj:

Jaki z tego wniosek, wcale go mieć nie cza :taktak: ponadto nie pozostają śmieci z WMP związane bo go nie ma :fiu:

A co do Linuxa wcale komplikować nic nie cza, owszem można, ale nie cza :taktak:

A co do zależności to jest smart ||

Nie żebym stawiał wyżej Linuxa od Windows :nie: wedłóg mnie oba systemy są dobre, ba nawet bardzo dobre, z tym że jedne z nich jest za free :czytaj: funkcjonalność ta dzień dzisiejszy ta sama. Zaraz ktoś wyjedzie z tekstem a gier nie ma, a od czego jest codega i point2play :spoko:

A rada jak najbardziej dobra, owszem nie należy do user frendly ale jest równie skuteczna ||

zene_k 08.02.2007 17:13

A co Wam w ogóle ten WMP przeszkadza? Odrazę jakąś macie? Nie korzystajcie i tyle. Po co to zaraz martwić się, jak to odinstalować, jak się tego pozbyć, czy jak wywalę WMP, to jeszcze będę mógł???;)
Przestańcie używać i tyle, no chyba, że ktoś ma 2 MB wolnego miejsca na dysku i musi je zwolnić, wtedy się zgadzam:taktak:

:haha:

Smartek 08.02.2007 17:34

Ja mam nielegalnego windowsa xp (tak, nielegalnego, pewnie co 3 osoba tutaj takiego ma..), w ktorym NIE MA standardowo WMP.
System stoi od 2006-08-03 i jak na razie udalo mi sie bez niego zyc ;-).

Cytat:

***346;miem twierdzi***263;, ***380;e jakie***347; 80% u***380;ytkownik***243;w, kt***243;rzy postanowili przej***347;***263; na linuksa wraca z "podkulonym ogonem" do user-friendly windowsa Pierwsze problemy przy kompilacji, brak zgodno***347;ci pakiet***243;w, zale***380;no***347;ci, nie m***243;wi***261;c ju***380; o zainstalowaniu jakich***347; powa***380;niejszych aplikacji
Masz racje. Do Windowsow wracaja osoby, ktore sa zbyt do niego przyzwyczajone i nie potrafia sie 'przestawic' na "inny tok myslenia".
Bo - mozna powiedziec, - ze w linuksie robi sie wszystko rownie latwo, ale _INACZEJ_.

Widze, ze Bartez dawno z linuksow nie korzystales, bo kazde szanujace sie distro (glownie te 'na topie' - ubuntu, suse, fedora, debian itp.) ma spaczkowane wiekszosc aplikacji i zeby je zainstalowac nie trzeba nic kompilowac ani nie trzeba praktycznie znac obslugi konsoli.

W chwili obecnej najwiekszym problemem w linuksach sa egzotyczne sprzety jak np. roznego rodzaju gadzety na USB, czytniki kart pamieci, kamerki internetowe - sprzety, ktorych producenci po prostu robia sterowniki tylko dla windowsa. Do tego praktycznie kazda gre idzie uruchomic za pomoca Cedegi (niestety komercyjna - ale DA SIE) choc niektore jednak sprawiaja problemy.., a reszta? Dzialanie i funkcjonalnosc "windowsowa" tylko za darmo.

pzdr.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:29.