Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   filmy DVD + polskie napisy txt z dysku (https://forum.cdrinfo.pl/f16/filmy-dvd-polskie-napisy-txt-dysku-70269/)

georg 26.02.2007 12:09

Bez problemu odtworzysz dvd + napisy z dysku programem Media Player Classic. Obsługa jest banalnie prosta.
Tutaj masz linka do programu: http://www.pobieralnia.pl/plik-1723-...lassic-xp.html

ed hunter 26.02.2007 10:08

Cytat:

Napisany przez chris996 (Post 743797)
OK, ale co z napisami, których nie odtworze??

czytać z kartki? :> :jezyk:

chris996 26.02.2007 03:43

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 743795)
Oglądaj w PowerDVD więc...

OK, ale co z napisami, których nie odtworze??

Reetou 26.02.2007 03:16

Cytat:

Napisany przez chris996 (Post 743794)
Natomiast chociażby program PowerDVD odtwarza flimy bez żadnego problemu.

Oglądaj w PowerDVD więc...

chris996 26.02.2007 03:08

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 743557)
Sprawdzone rozwiązania - Arpa Kolla Player :P
Właśnie sprawdziłem film bezpośrednio z zabezpieczonej płyty i działa.
Nie wiem, może ma problemy z najnowszymi zabezpieczeniami, ale generalnie powinien odtworzyć wszystko to, co w ogóle da się obejrzeć na komputerze.
A pojedynczych VOB nie odtwarza - ale pytałeś o film DVD, a nie o VOB...

To tylko u ciebie działa :P Mam dość pokaźną kolekcję filmów DVD zakupionych z zagranicy i mi one nie działają. Natomiast chociażby program PowerDVD odtwarza flimy bez żadnego problemu. Program Arpa Kolla Player poprostu jest beznadziejny, bo nawet nie potrafi odtwarzać pojedynczych vobów, co potrafi każdy inny program do odtwarzania filmów z kilkoma wyjątkami.

Reetou 25.02.2007 13:50

Cytat:

Napisany przez tjw (Post 743442)
Bardzo prosze o konkretne sprawdzone i działające rozwiązania - nie te typu rady z Arpa Kolla Player który to niczego nie odtworzy ani nie pokaże - tez sprawdzilem - nie dziala z plytami DVD

Sprawdzone rozwiązania - Arpa Kolla Player :P
Format napisów srt :P

Cytat:

Napisany przez chris996
Nie potrafi odtworzyć filmów zabezpieczonych z płyty DVD i nie obsługuje pojedynczych plików VOB

Właśnie sprawdziłem film bezpośrednio z zabezpieczonej płyty i działa.
Nie wiem, może ma problemy z najnowszymi zabezpieczeniami, ale generalnie powinien odtworzyć wszystko to, co w ogóle da się obejrzeć na komputerze.

A pojedynczych VOB nie odtwarza - ale pytałeś o film DVD, a nie o VOB...

tjw 25.02.2007 04:26

Polskie napisy dolozone do DVD ogladanego na komputerze

Cytat:

Napisany przez chris996 (Post 743333)
Oczywiście, że otworze każdym innym playerem. Ameryki to nie odkryłeś :P
Ale co z tego, jak nie włącze w takim playerze napisów txt.
Reetou napisał, że program Arpa Kolla Player potrafi odtworzyć film dvd i napisy, ale jakoś nie mogę odtworzyć żadnego filmu.

więc... wracamy do punktu wyjścia: czy jest sposob, zeby do odtwarzanego filmu z plyty DVD powiedzmy nabytej poza Polską podlozyc napisy polskiej wersji jezykowej - najlepiej te typu TytulFilmu.txt dostepne w internecie swietnie sprawdzajace sie z plikami avi. Bardzo prosze o konkretne sprawdzone i działające rozwiązania - nie te typu rady z Arpa Kolla Player który to niczego nie odtworzy ani nie pokaże - tez sprawdzilem - nie dziala z plytami DVD

chris996 24.02.2007 22:14

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 743331)
Pojedyncze VOBy to każdym niemal playerem otworzysz. :haha:

Oczywiście, że otworze każdym innym playerem. Ameryki to nie odkryłeś :P
Ale co z tego, jak nie włącze w takim playerze napisów txt.
Reetou napisał, że program Arpa Kolla Player potrafi odtworzyć film dvd i napisy, ale jakoś nie mogę odtworzyć żadnego filmu.

joujoujou 24.02.2007 22:07

Pojedyncze VOBy to ka***380;dym niemal playerem otworzysz. :haha:

chris996 24.02.2007 22:05

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 738279)
Arpa Kolla Player

Coś ten program nie jest za dobry.
Nie potrafi odtworzyć filmów zabezpieczonych z płyty DVD i nie obsługuje pojedynczych plików VOB :P

Reetou 12.02.2007 03:27

Arpa Kolla Player

chris996 12.02.2007 01:51

filmy DVD + polskie napisy txt z dysku

Mam kilka filmów dvd zakupionych za granicą. Ale niestety nie mają one polskich napisów. Więc ściągnąłem napisy z internetu. I tutaj się zgubiłem. Programy do odtwarzania filmów DVD: PowerDVD, czy WinDVD nie radzą sobie z odtwarzaniem napisów txt. Więc co mogę zrobić??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:36.