![]() |
Podział neostrady przez np. Cerberus ADSL Wi-Fi Lite
Chodzi mi o konkretne wypróbowane przykłady a nie teoretyczne rozważania (zdaję sobie sprawę że wiele czynników poza odległością ma wpływ) jeżeli np. użyłbym routera Cerberus ADSL Wi-Fi Lite (ważne żeby wszystko było w jednym urządzeniu) to w jaki promieniu będę miał zasięg sygnału w laptopie lub kompie z kartą wifi tylko ze standardową antenką ?
|
ale to sie tak nie da powiedziec.... bo to zalezy od wielu czynnikow.... takich jak moc urzadzenia, czulosc.... jakie antenki, no i co najwazniejsze.. srodowisko pracy czyli rodzaje scian/innych pzreszkod, zaklocacze itd....
powodzenia, moze po tych danych ktos ci odpowie... |
Cytat:
|
Ale tych Cerberusów jest cała masa, o którym konkretnie mowa? Ogólnie produkty pentagrama przyrównuje się do tanich produktów d-linka, mozna i trafic na bardzo dobry egzemplarz...
|
Chodzi o dwa domy po tej samej stronie ulicy w odleg***322;o***347;ci ok. 100 m (mi***281;dzy nimi stoj***261; dwa domy jednorodzinne ***380;aden niema dachu krytego blach***261; co podobno ma znaczenie). Ten Cerberus to tylko przyk***322;ad ... Chodzi mi o konkretne sprawdzone w dzia***322;aniu konfiguracje i czy to w og***243;le jest mo***380;liwe bez dodatkowych anten.
|
Moim zdaniem marne szanse ze standardowymi antenkami.
|
Cytat:
:taktak: marne wrecz nie osiagalne ...... |
:sciana: :ysz:
|
Cytat:
Testowalismy podobny uklad na pozyczonym sprzecie i z siadem musielibysmy kupic 2 AP, 2 Anteny... |
Cytat:
wystarczy dokupic anteny kierunkowe i wycelowac je na siebie... nie bedzie problemu, jesli jest taka opcja oczywiscie |
Cytat:
;-) |
Cytat:
|
Witam, nied***322;ugo zamierzam kupi***263; sobie jaki***347; router do sieci upc chello, my***347;l***281; nad PENTAGRAM Cerberus Wifi Lite, warto troch***281; do***322;o***380;y***263; i kupi***263; co***347; innego? ew. jaki router polecacie. I jeszcze jedno, jaka karta sieciowa wifi do laptopa z z***322;***261;czem usb, czy pcmcia, ja osobi***347;cie wol***281; pcmcia (t***261; co mam obecnie kart***281; sieciow***261; wifi na usb, wygl***261;da tragicznie)? i jaki konkretnie model radzicie zakupi***263;?
pzdr. |
@dwozny
teraz karta WiFi w lapku to "standard" wi***281;c jeden wydatek mniej, no chyba, ***380;e "laptok" stary to wydatki czekaj***261;. chocia***380; laptop matki to kilkunastoletni dell z p3 800 i ju***380; ma bezprzewodow***261; sieci***243;wk***281;. wi***281; mo***380;e poszukaj dobrze w menadzerze urz***261;dze***324; :) |
Laptop nie taki stary, bo półtorej roczny (NEC Versa FM 500e) :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:09. |