![]() |
W jaki sposób ogladac serie filmów (sagi?)
Filmy takie jak Gwiezdne wojny (Star Wars) czy Teksańska masakra piłą mechaniczną (Texas Chainsaw Massacre) maja charakterystyczne to, że części są krecone niechronologicznie. W jakiej kolejnosci oglądac takie filmy? Wg daty nakręcenia czy może chronologicznie wg wydarzeń?
Co do teksańskiej masakry to jest jeszcze jedna wątpliwość. Remake tego filmu jest aktualnie "w środku" - przed prequelem pierwotnej wersji do której powstał ten remake. Więc jak to oglądac żeby było OK? :hmm: |
chyba wszystkie mo***380;liwe sposoby ogl***261;dania w/w film***243;w b***281;d***261; ok :D no chyba ***380;e ktos ma w samochodzie TV i podczas jazdy chce ogl***261;da***263; wtedy nie jest ok
|
W przypadku SW jak kto lubi. jak nie oglada***322; jeszcze, to od Phantom menace i dalej...
|
Cytat:
Zamierzam obejrzeć wszystkie texańskie masakry gdyz filmy polecono mi jako ciekawe. |
Cytat:
i wszytko tez zalapiesz .... bo taki by***322; zamiar Texas Chainsaw Massacre (2003) Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006) |
Cytat:
Polecam ogladanie w kolejnosci, w jakiej zostaly nakrecone. Tworca tak chcial, wiec tak ma byc... |
Cytat:
trzeba pami***281;ta***263; ***380;e nie wiedziano czy SW odniesie sukces :) a co za tym idzie czy dostan***261; kase na kolejne cz***281;***347;ci , tak mi sie przynajmnie wydaje mog***281; si***281; myli***263; z tego co pami***281;tam to na "Now***261; nadzieje" by***322; przeznaczony mikroskopijny bud***380;et |
Ja slyszalem, ze krecono SW od 4 epizodu, poniewaz na nakrecenie np. 2 czy 3 nie bylo takich mozliwosci technicznych i specjalnie "czekali", ale to moze plotka.. ;-).
|
Star Wars...Nie jestem a***380; takim puryst***261; w tym wzgl***281;dzie. Lubi***281; wersj***281; przerobion***261; przez Lucasa (orginalna trylogia). A nie t***261; pierwsz***261;, niedoskona***322;***261;. Dla mnie ogl***261;danie wi***281;c Ei,EII,EIII a potem EIV, EV i EVI to nic takiego. B***243;g tak chcial,ze ogl***261;da***322;em odwrotnie ;), chocia***380; m***322;ody ze mnie cz***322;owiek. :)
|
Ale przyznaj, Jabba, ze milo jest sie zaskoczyc na wiesc kto jest ojcem Luke'a za peirwszym razem, huh ;-)? Choc moze dzis juz nie zaskakuje to tak jak kiedys - w czasie premiery "Imperium kontratakuje" wiedzialo o tym 5 osob - rezyser, scenaryszta, operator i dwojka aktorow. Dzis, gdy scena ta parodiowana jest praktycznie we wszystkim (nawet w Toy Story 2 -_-') nie robi to juz moze takiego wrazenia jak kiedys, ale nadal pozostaje jednym z wazniejszych, jesli nie najwazniejszym zwrotem akcji w calej sadze SW...
...IMO. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:26. |