Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Antywirus na Symbiana 9.1 series 60 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/antywirus-symbiana-9-1-series-60-a-70381/)

Mr.Manson 17.02.2007 17:13

Antywirus na Symbiana 9.1 series 60

Witam,
poszukuje darmowego antywirusa na telefon z symbianem 9.1. Wszystkie antywirusy jakie znalazłem na googlach są płatne. Może zna ktoś jakieś freewarowe wersje antywirusów?
Pozdrawiam
Mr.Manson

epol 26.02.2007 19:34

Spr***243;buj poszuka***263; na forum www.symbianos.pl

adbok 26.02.2007 21:01

Cytat:

Napisany przez Mr.Manson (Post 740957)
Witam,
poszukuje darmowego antywirusa na telefon z symbianem 9.1. Wszystkie antywirusy jakie znalazłem na googlach są płatne. Może zna ktoś jakieś freewarowe wersje antywirusów?
Pozdrawiam
Mr.Manson

a po co Ci ?

epol 04.03.2007 16:12

Zobacz ten:
http://rapidshare.com/files/19143102/KVMobileS60P9.SIS

Mr.Manson 06.03.2007 09:55

Cytat:

Napisany przez adbok
a po co Ci ?

Niestety telefony z systemem operacyjnym Symbian OS lub Windows CE moga zostac zainfekowane wirusem. Liczba tych wirusow stale rosnie i staje sie realnym zagrozeniem. Moze jestem troche przeczulony, ale ostroznosci nigdy za wiele :)
Cytat:

Napisany przez epol (Post 745930)
Spróbuj poszukać na forum www.symbianos.pl

Bardzo dobre forum. Jak na razie przejrzalem tylko czesc i znalazlem na nim jednego antywirusa, niestety na starsze symbiany.
Cytat:

Napisany przez epol

Przetestuje go dzis, chociaz wydaje mi sie, ze na symbiana 9.1 rozszerzenie pliku z programem to sisx. Dziekuje Ci bardzo za zaangazowanie w moj problem :)

adbok 06.03.2007 15:57

Cytat:

Napisany przez Mr.Manson (Post 746568)
Niestety telefony z systemem operacyjnym Symbian OS lub Windows CE moga zostac zainfekowane wirusem. Liczba tych wirusow stale rosnie i staje sie realnym zagrozeniem. Moze jestem troche przeczulony, ale ostroznosci nigdy za wiele :)

Bardzo dobre forum. Jak na razie przejrzalem tylko czesc i znalazlem na nim jednego antywirusa, niestety na starsze symbiany.

Przetestuje go dzis, chociaz wydaje mi sie, ze na symbiana 9.1 rozszerzenie pliku z programem to sisx. Dziekuje Ci bardzo za zaangazowanie w moj problem :)

zle Ci sie wydaje :) z symbianem dzialaja pliki sis i sisx
EDIT: moze i ja sobie zainstaluje :D ale chyba tylko aby zobaczyc jak to dziala pod s60
Wczesniej mialem antyvira na s80 i okazal sie nie potrzebny

Mr.Manson 08.03.2007 09:38

Cytat:

Napisany przez epol (Post 745930)

Antywirus dziala bezproblemowo, jest prosty i nie zjada zasobow systemowych telefonu. Poczulem sie wreszcie bezpieczniej :) Dziekuje Ci bardzo :piwo:

Cytat:

Napisany przez adbok
zle Ci sie wydaje z symbianem dzialaja pliki sis i sisx
EDIT: moze i ja sobie zainstaluje ale chyba tylko aby zobaczyc jak to dziala pod s60
Wczesniej mialem antyvira na s80 i okazal sie nie potrzebny

Rzeczywiscie, wszystko się zainstalowalo. Dobrze wiedziec, ze moge zainstalowac aplikacje z rozszerzeniem sis :) Dopiero teraz pobawie sie telefonem bo wczesniej nic nie instalowalem z obawy przed wirusami :)

kraluk 08.03.2007 13:44

Cytat:

Napisany przez Mr.Manson (Post 747400)
Rzeczywiscie, wszystko się zainstalowalo. Dobrze wiedziec, ze moge zainstalowac aplikacje z rozszerzeniem sis :) Dopiero teraz pobawie sie telefonem bo wczesniej nic nie instalowalem z obawy przed wirusami :)

Czego się bałeś? Normalne komputerowe antywirusy (np. KAV) skanują przecież pliki *.sis i *.sisx i też możesz wtedy mieć pewność o stanie plików.

adbok 08.03.2007 21:21

Cytat:

Napisany przez kraluk (Post 747490)
Czego się bałeś? Normalne komputerowe antywirusy (np. KAV) skanują przecież pliki *.sis i *.sisx i też możesz wtedy mieć pewność o stanie plików.

no nie wspominajac juz o tym ze qntywirusy symbianowe potrafia wyszukac wirusy z windy :) np w likach na karty pamieci ...

kraluk 09.03.2007 17:38

To ju***380; jest zupe***322;nie inna historia :P

A poza jak si***281; utrzymuje porz***261;dek w komputerze, to problem***243;w z wirusami nie ma - podobnie sprawa wygl***261;da z telefonem.

epol 12.03.2007 20:24

Cytat:

Napisany przez Mr.Manson (Post 747400)
Antywirus dziala bezproblemowo, jest prosty i nie zjada zasobow systemowych telefonu. Poczulem sie wreszcie bezpieczniej :) Dziekuje Ci bardzo :piwo:

Dobrze wiedzieć. Jak będę miał problem to zainstaluje sobie go też. Zauważyłeś ile pamięci RAM zjada ten antywir?

Mr.Manson 16.03.2007 15:17

Cytat:

Napisany przez kraluk (Post 747490)

Nie wiedziałem o tym :)
Cytat:

Napisany przez epol
Dobrze wiedzieć. Jak będę miał problem to zainstaluje sobie go też. Zauważyłeś ile pamięci RAM zjada ten antywir?

Nie sprawdziłem jeszcze ile zajmuje pamięci RAM. Postaram się w weekend zainstalować aplikacje, która umożliwi mi sprawdzenie zasobów systemowych i dam znać jaki wynik :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:51.