![]() |
Problem z nagrywaniem BenQ DW1650
Ilość załączników: 1
Przez dluzszy okres nie nagrywalem plytek bo nie bylo mi to potrzebne ale ostatnio moja nagrywarka zaczela swirowac.. wyrzucilem 2 plytki dvd ktore nawet nei zaczely sie nagrywac.. ponizej przedstawiam logi...
pierwszy log wyswietlil mi blad fixation error.. przeszukalem wiec forum no i sciagnalem ASPI z cdrinfo(aspi_471a2) oraz przeinstalowalem od nowa nero (Nero-6.6.1.4). Roznica taka ze przy drugiej probie nagrania doszedlem o kilk procent wiecej niz do 3 jak na poczatku.. 2 i 3 log przedstawia sytuacje po dodaniu w/w komponentow.. prosze o wyrozumialosc przy odpowiadaniu... mialem kiedys podobna sytuacje ale wino bylo nero 7 a pryz 6 smigalo pieknie.. ale teraz juz nie wiem co mam zrobic =| pozdrawiam |
Cytat:
|
|
dziekuje za szybka odpowiedz =) sprawa wyglada tak.. wlaczylem dma w biosie i ustawilem tez w ustawieniach tak jak zalaczam na rysunku.. mimo tego nero info tool dalej nie pokazuje mi nic o dma(tak jak na obrazku) i plyta poleciala znowu przy 3% :/
|
odinstaluj kana***322;y IDE i po restarcie niech windows zainstaluje swoje. Ze sterownikami IDE nVidii s***261; tylko problemy
|
sterowniki nvidia mog***261; psu***263;
ech Znowu mnie samolot wyprzedzi***322; |
ok stery nvidii polecialy zainstalowaly sie oryginalne z win xp no i niestety znowu to samo ... wrzucam loga :/ ps. skonczyly mi sie plyty.. =P jutro bede walczyl dalej.. :) zastanawiam sie czy nie zrobic formata i sie z tym wszystkim nie meczyc..o ile nie bedzie znowu to samo..
EDIT zalaczam loga najnowszego |
na jakich no***347;nikach nagrywasz?
w logu pojawia si***281;: KEY_MEDIUM_ERROR jest to b***322;***261;d no***347;nika spr***243;buj na markowych p***322;ytach |
TDK DVD+R 1-16X nagrywalem z 12 i z 16 i to samo =/
|
"fixation error" polega na tym, ***380;e nap***281;d nie mo***380;e dobra***263; strategii zapisu dla no***347;nika
i nie wiem czy mo***380;na co***347; poradzi***263; a jaki masz firmware? |
firmware (BCAC) nie ruszane od poczatku a jak kupilem sprzet to smigala ladnie =/ nie wiem co sie moglo stac..
|
firmware mog***322;em sobie w logu sprawdzi***263;, nie pomy***347;la***322;em ;)
spr***243;buj go uaktualni***263; |
Cytat:
EDIT: Tym razem okularnik by***322; pierwszy:P |
znalazlem jakas inna plyte bodajze platinum albo titanum.. sam nie wiem bo wlasnie sie nagrywa i jest ok przy 10 % =P czyli BCDC musialo pomoc + DMA i ASPI =) jak cos sie zesra to napisze pozniej ale poki co dziekuje za pomoc i za spokojne podejscie do tematu bez krzyku i pojazdow po poczatkujacym w tej dziedzinie=P
jeszcze raz dzieki wszystkim i pozdrawiam |
popr***243;buj na r***243;***380;nych p***322;ytach :taktak:
no i w takim razie mam nadziej***281;, ***380;e teraz b***281;dziesz pisa***263; na naszym forum o bardziej przyjemnych sprawach ni***380; k***322;opoty z nagrywark***261; ;) Dobranoc :spie: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:25. |