Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   problem z telefonem na gwarancji (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-telefonem-gwarancji-70475/)

Proton 26.02.2007 20:57

Cytat:

Napisany przez mjez (Post 744001)
Nie ma znaczenia czy jest pośrednikiem czy nie.Oddał telefon do punktu gdzie go kupił i problem jest salonu , że nie wyrobili się na czas.Sprawdź w warunkach gwarancji jaki mają czas na naprawę telefonu i domagaj się tego terminu.
Ostatnio przeglądając nowe warunki gwarancji Nokii zauważyłem bardzo sprytny zapis o czasie naprawy telefonu: w najkrótszym możliwie czasie czy jakoś tak więc mogą naprawiać dowolnie długo.Ja miałem taki problem z mp3 playerem kupionym w geancie w Krakowie pani upierała sie przy tym ze jeszcze nie ma i to nie ich wina ale po dłuższej wymianie zdań i niedotrzymaniu terminu naprawy oddała mi pieniądze za mp3. Dlatego żądaj naprawy w terminie zapisanym w karcie gwarancyjnej a jeśli będą uparci skorzystaj z porady np. federacji konsumentów w twoim mieście (mają nawet darmową infolinię)

Zgadza sie. Przede wszystkim, przeczytaj uwaznie warunki gwarancji, ewentualnie skontaktuj sie Rzecznikiem konsumenta, ktory jest w kazdym Urzedzie Miejskim.
Telefonu nie kupowales u Producenta, tylko w salonie Orangutana i to ich problem, aby naciskali na serwis, zeby sie wyrobic w terminie.
A w ogole to zawaliles sprawe, skoro odebrales zniszczony telefon!! Ale to juz inna historia.

mjez 26.02.2007 20:52

Nie ma znaczenia czy jest pośrednikiem czy nie.Oddał telefon do punktu gdzie go kupił i problem jest salonu , że nie wyrobili się na czas.Sprawdź w warunkach gwarancji jaki mają czas na naprawę telefonu i domagaj się tego terminu.
Ostatnio przeglądając nowe warunki gwarancji Nokii zauważyłem bardzo sprytny zapis o czasie naprawy telefonu: w najkrótszym możliwie czasie czy jakoś tak więc mogą naprawiać dowolnie długo.Ja miałem taki problem z mp3 playerem kupionym w geancie w Krakowie pani upierała sie przy tym ze jeszcze nie ma i to nie ich wina ale po dłuższej wymianie zdań i niedotrzymaniu terminu naprawy oddała mi pieniądze za mp3. Dlatego żądaj naprawy w terminie zapisanym w karcie gwarancyjnej a jeśli będą uparci skorzystaj z porady np. federacji konsumentów w twoim mieście (mają nawet darmową infolinię)

epol 26.02.2007 20:30

Orange, partner orange jest tutaj tylko posrednikiem. Szkoda, ze nie napsiales marki tel, ale pewnie masz na mysli SE. Pozostaje Ci czekac

yahol 22.02.2007 19:26

Nie znam Orange.
Ale jezeli poza promocja - mozesz zadac wymiany na sprawny.

Prezesik 22.02.2007 19:24

umowy nie mo***380;esz zerwa***263;...

i jest tak jak m***243;wi***261; w salonie, to nie ich wina - oni s***261; tylko po***347;rednikiem mi***281;dzy Tob***261; a producentem telefonu, zatem wszelkie pretensje mo***380;esz ro***347;ci***263; do producenta/serwisu..

je***347;li uwa***380;asz, ***380;e to mo***380;e co***347; pom***243;c zawsze mo***380;esz napisa***263; skarg***281; do serwisu

Rafalcylk 22.02.2007 19:09

problem z telefonem na gwarancji

Witam
Potrzebuje informacji co moge zrobić, a mianowicie:
Wziolem telefon na abonament w sieci orange.Po pół roku sypnpłsie i oddałem na gwarancji gdy wrócił był w gorszym stanie jak przed oddaniem (podrapany panel szfankujący joestick) no ale wziołem go bo nie mieli telefonu zastępczego.Po miesiacu padł całkowicie wiec oddałem jeszcze raz reklamując przy okazji poprzednia gwarancję.W tej chwili minoł okres 14 dni roboczych i telefon dalej leży w serwisie i będzie za około tydzień.Salon sie wykręca że to nie ich wina i oni nic nie mogą poradzić.Co moge zrobić, jakie mam prawa?Czy moge zażądać nowego telefonu lub zerwac umowe? Bede wdzieczny za informacje.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:52.