![]() |
Cytat:
Jak radzi***322; @ndy - ustaw przepr***243;bkowanie na Lanczos. |
W opcjach programu powinno by***263;. Od u***380;ytego algorytmu zale***380;y jako***347;***263; pliku wynikowego.
Ja u***380;ywam albo Hanninga albo Lanczosa. |
gdzie tego szukac, na co patrzec?
|
@tot mi nie chodzi***322;o o jako***347;***263; pliku wynikowego tylko o algorytm zmiany rozdzielczo***347;ci :)
|
Cytat:
Dobry pomysl, od teraz zaczne tak robic :-). |
@luminat
automatycznie skaluje mi obrazki starenki acdsee 32 v.1 :) (shrink/zoom to fit window/screen), ale chodzi mi o rzeczywista pikselowa przerobke @kris przykladowo: z pliku 1280x2110x16M 395KB jpg po proporcjonalnym "resize" na 80% i quality level 94 robi sie 1024x1688x16M 606K! jpg. dlatego przydalby sie automat co pomysli, pomieli i sam zrobi plik maly, a ladny @@andy he? algorytm irfan view 3.97, jpg batch conversion/rename, save quality 94, use resample function, ale Ty chyba nie o tym :) ... xnview - sprobuje @mensir67pl Advanced JPEG Compressor - tez sprobuje :) @ed hunter PhotoFiltre - jw. ;) odzew przerosl moje oczekiwania, wszystkim pisze dzie-ku-je :) |
Ilość załączników: 2
Cytat:
a j ... jak starsza wersja wolna ..od trial bo tak bylo kiedys ..:hmm: |
XnView Zaawansowana przegl***261;darka do zdj***281;***263;. Potrafi np. hurtowo zmieni***263; rozdzielczo***347;***263; obrazk***243;w, ich nazwy, kolorystyke, format itp.
Jest darmowa. |
trial :fiu:
|
|
@tot jakim algorytmem zmieniasz rozdzielczo***347;***263; tych zdj***281;***263; ?
|
Cytat:
Ja już mam nagrane z 10 płyt DVD po roku posiadania aparatu i ta ilość dalej rośnie w zastraszającym tempie. Teraz co prawda robię się bardziej krytyczny i przed nagrywaniem robię poważną selekcję, ale i tak za kilka lat tych płyt będzie kilkadziesiąt i jak będę chciał znaleźć jakieś zdjęcie kiedyś zrobione... Jedyna nadzieja, że nowa generacja płyt w międzyczasie stanieje do dostępnego dla wszystkich poziomu :) |
Tylko jak jest ich du***380;a ilo***347;***263; to radz***281; poumieszcza***263; jpegi w folderach - albo chocia***380; jakos nazwa***263; - pomo***380;e to w ich odszukaniu :taktak:
|
Plyty DVD DL, albo zwykle DVD. Tam sie zmiesci wiele fotek ;>
|
Cytat:
@ tot Z moich doświadczeń wynika, że jakość 90 jest praktycznie nie do odróżnienia od oryginału w większości zdjęć natomiast jest sensownej objętości. Ewentualnie możesz poeksperymentować z wartościami pomiędzy 90 a 95, ale każda z nich powinna spełnić twoje oczekiwania. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:05. |