![]() |
Witam, nie chcąc zakładać nowego tematu piszę tutaj ;) Otóż kupiłem sobie przejściówkę PS2/USB na allegro, do swojego laptopa. Mam klawiaturę i mysz logitecha, pod porty PS2, w laptopie takowych nie posiadam, dlatego kupiłem adapter. Niby wszystko ślicznie działa no ale... właśnie ale... Mysz działa praktycznie bez zarzutu, jednak gdy "scrolluje" działa on tak jakbym nacisnął cofnij (sprawdzałem na dwóch myszkach w każdej to samo). A klawiatura niby też wszystko działa, ale nie zawsze wszystkie przyciski łapie za pierwszym razem(nawet bardzo często). A momentami, działa tak jakbym trzymał przyciśnięty klawisz. Jest jakiś sposób by to ustrojstwo naprawić nie kupując innej przejściówki ? Jakieś sterowniki, albo narzędzia diagnostyczne ?
|
ciapek@ o tak flat jest bardzo wygodny
ostatnio mialem problem u kumpla bo musialem cos napisac na zwyklej - o boshe dramat z tanich klawiatur polecam BTC nie do zarabania a w przyplywie zlosci mozna roztrzaskac o biurko :] ... latwa w czyszczeniu po zalaniu a z tych drozszych to polecam http://img.ktr.pl/k/klmswirlasdesk6000/db.jpg albo tansza http://img.ktr.pl/k/klmswiroptdesk2000/db.jpg jednyna wada tych zestawow jest rolka w mysz ... do grania kompletnie sie nie nadaje :nie: |
właśnie. co kto lubi. ja mam takiego Logitecha i pisze się na nim tak samo jak na droższym wypasionym/bezprzewodowym/z wodotryskiem :P, ale ma zero bajerów i o to chodzi. jak się zaleje i padnie to 25 złotych tylko ;)
Załącznik 38240 |
Cytat:
Klawiatura niezla :) problem w tym, ze jest to flat albo superflat, a ja np. bardzo nie lubie tego typu. Jestem zwolennikiem ciezkich wysokich klawiatur typu http://sklep.centrumxp.pl/Img/Towar/60.jpg Po prostu co kto lubi. W Maczku mam klawiature MacCally duza i ciezka, oryginalna Apple trzymam na zas, jest malenka i lekka, mimo ze doskonale przykleja sie do podloza, mam wrazenie ze zaraz mi sie przesunie. |
Cytat:
My***347;l***281;, ***380;e w razie czego mo***380;e i b***281;dzie t***261; nast***281;pn***261;. /dodane i w***322;a***347;nie super ***380;e ma obni***380;ony profil klawiszy (flat), tak***261; mam i takie wole. |
Ciesze sie ze problem jest juz rozwiazany.
Jakby ktos pytal o dobra klawiature multimedialna, to musze powiedziec, ze ta: http://sklep.vobis.pl/oferta/manipul...board_ps2.aspx jest rewelacyjna. Jakoscia wykonania przebija MediaTechy z pierwszego postu o kilka generacji. Pozdrawiam |
Cytat:
Cytat:
Ten pomysł wygrał :) Rozkręiłem klawe i do 3 w nocy czyściłem, zapoznawałem się z budową i rozkręciłem inne 2 klawiatury w celu znalezienia brakującego kapturka pod jeden klawisz funkcyjny bo oczywiście coś się musiało stać :). Klawe dokładnie wymyłem przy okazji:) no i zaoszczędziłem pieniądze na nowej klawiaturze. Nieco dziwnie mi się pisze na takiej świeżo wypłukanej, ale mam nadzieje, że się wyrobi. Dziękuję Wam za wszystkie pomysły no i jak to zazwyczaj bywa... problem rozwiązany :) |
co tu gadac ...
przejsciowka logitecha USB2PS2 "zlielona" dziala tylko dobrze z mysza <- i to nie kazda zreszta wszystko jest kwestia oprogramowania ... multimedialne klawiatury na ps2 tez sa :] |
Cytat:
Sprawdzone praktycznie na klawiaturze LogiTecha. |
Cytat:
|
M***243;j ojciec kiedy***347; zala***322; klawiatur***281; piwem ;) Szybko rozkr***281;cona, wymyta dok***322;adnie jaki***347; specyfikiem (bodaj***380;e pianka antystatyczna ale g***322;owy nie dam) i dzia***322;a***322;a ;) Tzn pewnie dzia***322;a jeszcze ale zmieni***322;em na nisko profilow***261; bo tylko na takiej mog***281; funkcjonowa***263; ;]
|
a wiec na zalana klawiature jest kilka sposobow
ja preferuje dwa ... rozkrecic i wyczyscic jesli nie chce ci sie rozkrecac - natychmiast po incydencie zanurzyc na kilka minut w cieplej wodzie sprawdzane!! minusy tego pierwszego sa takie ze moze nie dzialc po skreceniu tak jak przedtem :D a tego drugiego ze trzeba ja dokladnie wysuszyc <- pozostawiona na kaloryferze kilka dni |
Cytat:
to ja już nie wiem :), każdemu staram się uwierzyć, a jak będzie zobaczymy. Ogólnie kolega mi polecił przeczyszczenie tej klawiatury którą zalałem-może ją odreanimuje:) A tak zobaczymy. |
W 99% klawiatura na USB bedzie dzialac na przejsciowce na PS/2.
Ten 1% to nietypowe podpiecie pinow w przejsciowce :) (UWAGA: jezeli klawisze dodatkowe wymagaja zasilanie - nie beda dzialac, wtedy tylko USB) |
Ice... za wielka! :( działam na takich w pracy i... wiadomo Logitech good, ale masywne to takie i klawisze nie są niskoprofilowe a mi na takiej zależy no i przez USB masz.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:34. |