![]() |
Od rzeczy u***380;ywanych niep***322;aci si***281; podatku. Podatek p***322;aci si***281; tylko i wy***322;acznie od nowych, oraz osoby kt***243;re sprzedaj***261; hurtowo.
|
Cytat:
BTW. A nawet kupujac cos spoza UE (nawet w USA na eBay) przychodzi Ci paczka - musisz zabulic od niej clo jesli nie ma zadeklarowanej wartosci i nie jest opisane co jest w srodku - poznej w przypadku zaplacenia cla musisz zaplacic jakis tam VAT zeby to stal sie produkt europejski i pozniej jak sprzedaz go np na allegro musisz znow zaplacic od niego podatek! Nastepnie allegro sciagnie z Ciebie oplaty za wystawienie - nastepnie prowizje i jestes na tym wszystkim do tylu... szczerze to zycie w Polsce zamiast byc latwiejsze to jest coraz trudnijesze i chore!!!!!!!!!! |
Jeżeli sprzedaż ten reflektor za większą wartość, niż go kupiłeś, to uzyskałeś dochód i od tego zgodnie z prawem powinieneś zapłacić podatek. Nie widzę w tym nic dziwnego.:nie:
|
Sprzedawcy w necie - FISKUS - bierze sie za nas :-(
Witojcie!
Wlasnie na onecie pokazal sie watek apropo kontroli sprzedazy m.in. na allegro i nie tylko - ogolnie chodzi o sprzedaz internetowa... czy oni nie maja co robic? http://wiadomosci.onet.pl/1499946,18,item.html Lepiej zastanowmy sie jak to ominac?? @edit: Zastanowila mnie tylko jedna rzecz - bo np w przypadku gdy mam stluczke autkiem rozbije sobie jeden reflektor - kupie nowy komplet reflektorow i ten jeden co mi zostal chce sprzedac (a ze byl to xenon - jego wartosc jest raczej duza) to musze zaplacic od tegop podatek!! To jest dla mnie totalnie zalosne - smieszne - chore i niedorzeczne, skoro zaplacilem podatki przy rejestracji samochodu to teraz dalej beda za mna lazic!! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:22. |