![]() |
Cytat:
|
Acronis ma mozliwosc polaczenia 3 partycji (2 puste, jedna z danymi) zeby zrobic z nich jeden dysk? Zadna z nich nie jest partycja systemowa. To sa dodatkowe partycje...
|
zgadza sie z PM8 i partycja z visty sa jazdy
a z acronis'em tez kolorowo nie jest ... Super Fdisk lub Ranish Partition Manager ten ostatni szybki nie jest ale daje rade dostepne na Hiren's BootCD 8.9 |
Cytat:
Acronis Disk Director Suite dal rade na Vi¶cie bez problemu, natomiast PM8, nie. |
Cytat:
Cytat:
Zreszt***261; nawet gdyby Acronis pod vist***261; si***281; nie odpala***322; to zawsze mo***380;na stworzy***263; bootowalny dysk i partycje stworzy***263; z niego.... |
No to spoko, nie zrozumieli***347;my si***281;. :D
Jak wida***263;, skr***243;ty my***347;lowe mog***261; wprowadzi***263; w b***322;***261;d - pisz***261;c o nowej partycji mia***322;e***347; na my***347;li podzielenie istniej***261;cej (subtelna r***243;***380;nica ;) ), a tego, rzecz jasna, diskmgmt.msc bez utraty danych nie zrobi. |
A probowales Vistowego narzedzia do chlastania dysku?
|
Cytat:
Windowsowy utworzy z nieprzydzielonego, a nie z wolnego miejsca. Ogolnie nie chodzi mi o utworzenie z nieprzydzielonego, tylko z wolnego obszaru na dysku, np. mam partycje taka jak dysk czyli np.74,52GB...i wolne 30gb to chce z tego 30gb utworzyc kolejna partycje. Partition Magic dawal rade, ale na Viscie nie chce :D |
Zaraz, o ile dobrze pami***281;tam to nawet windowsowy manager dysk***243;w (diskmgmt.msc) stworzy partycj***281; z obszaru nieprzydzielonego.. :hmm:
Edit: ten od MACowych komp***243;w by***322; szybszy. :D |
A windowsowy prog do zarzadzania partycjami nie starczy? Juz w XP potrafil on wszystko poza bezstratnym modyfikowaniem partycji.
|
By***322;o ju***380; tysi***261;ce razy....Acronis Disk Director Suite.
|
Program do partycjonowania pod Vistę.
Witam,
Mam pewien problem. Potrzebuję spartcyjnonowac dysk (mam miejsce wolne i z tego miejsca wolnego chce stworzyc nowa partcje). Uzywalem zawsze Partition Magic 8.0, ale teraz podczas instalacji na Viscie zwraca blad, a partycji nie chce zalozyc bo errroruje mi :P Ogolnie mam pytanie: Czy jest jakis program, bo nie znam takowych oprocz PM, ktory z wolnego miejsca stworzy partycje. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:09. |