![]() |
wymaganie sprzetowe dla nagrywarki
Witam!!
Mam stary komputer; tylko 300 MHz i 192 MB RAM. Chce kupic sobie nagrywarke lecz nie wiem czy bedzie wspolpracowala z moim komputerem. Potrzebuje jej do nagrywania zdjec z wakacji i moze czasami do nagrania plyty z piosenkami. jakie predkosci beda najlepsze??czy moje (ewentualnie) wolno nagrane plyty bedzie mozna bez problemu odtwarzac na innych komputerach?? I czy prawda jest potrzeba okolo 5 gigabajtow wolnej pamieci zeby nagrac plyte?? Czy tak wolno nagrane plyty CD bedzie mozna sluchac na zwyklym odtwarzaczu CD?? Z gory dziekuje. |
1. Tak.
2. zdjecia i muzyka - tak. 3. wolno nagrywana muzyka - jest lepszej jakosci - szukaj na forum. 4. 5GB - do czego? 5. tak, jezeli widza plyty nagrywane. ew. moze wiecej RAMu, ale jak 98SE wystarczy. |
@Bartek rozumiem si***281; ***380;e chodzi o nagrywark***281; CD ?
|
Do kopiowania DVD musisz mie***263; (dla obrazu iso) partycj***281; NTFS, ale do kopiowania CD i wypalania CD / DVD nic wi***281;cej nie potrzebujesz. W najgorszym wypadku komputer nie obs***322;u***380;y sprz***281;towo film***243;w DVD (ale to przy odtwarzaniu).
|
Tak,chodzi mi glownie o plyty CD na ktore przewaznie bede nagrywal zdjecia.
|
no to dasz rad***281; :mruga:
a gdzie s***322;ysza***322;e***347;, ***380;e do nagrywania cd potrzeba 5 GB? :hmm: |
Wyczytalem to w jednej z gazet.
|
Cytat:
|
nie czytaj juz chipa ani komputer swiata:)
|
Ja nie kupuje tych gazet tylko kiedys do kogos dostalem jedna i tam to wyczytalem :D.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:56. |