![]() |
Oswiadczenia lustracyjne
"Gdyby przyjąć, że każdy, kto publikuje w internecie (redaguje serwis internetowy, uczestniczy w forach dyskusyjnych publikując komentarze, bierze udział w dyskusji na grupach Usenetu, etc) jest dziennikarzem, to każda taka osoba urodzona przed dniem 1 sierpnia 1972 r., jest obowiązana przedłożyć organowi, wymienionemu odpowiednio w art. 5 ust. 4 lub 6, aktualne urzędowe potwierdzenie, o którym mowa w ust. 1. (urzędowe potwierdzenie w przedmiocie istnienia w archiwach Instytutu Pamięci Narodowej - Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu dotyczących jego osoby dokumentów organów bezpieczeństwa państwa). Za aktualne uważa się urzędowe potwierdzenie wydane wobec danej osoby jako ostatnie spośród dotychczas wobec niej wydanych."
Sąd w Bytowie uznał wpisy na forum za "materiały prasowe", więc każdy user forum jest dziennikarzem. Co to znaczy? Ano - beda lustrowac rycha :sciana: :wow: :fiu: |
no to ja te***380; musz***281; si***281; zlustrowa***263; :D id***281; szuka***263; formularza :rotfl:
|
A jak si***281; nie zlustruje, to przez 10 lat zakaz wst***281;pu na forum :>
|
Cytat:
Czasami ciesze sie, ze jestem mlody(m dziennikarzem :rotfl: ). pzdr. |
mimo, ze urodzilem sie po 72r to sie zlustruje, po to zeby dodac idiotom pracy :D
|
czy dzisiaj jest pierwszy kwietnia? :hmm:
|
No to nadszed***322; czas na o***347;wiadczenia na forum! :rotfl:
Oto moje: :czytaj: Cytat:
|
i za to ***380;e nie wsp***243;***322;pracowa***322;e***347; z PiS, LPR i Samoobron***261; zgodnie z postanowieniami ustawy zostajesz skazany na 10 lat ci***281;***380;kich rob***243;t :bicz:
|| |
Cytat:
|
Je***347;li Rychu by***322; agentem, a na to wygl***261;da (krypt "pieknakrycha"), to ja wyst***281;puj***281; o status poszkodowanego :D
Pytanie, gdzie s***261; teczki? U Barteza??? |
Oswiadczam, ze jako lojalny obywatel, wspolpracowalem z legalnymi wladzami PRL.
Co sadze o lustracji i ludziach ktorzy sa ZA - nie napisze, albowiem cenzura na forum dziala i nie chce dostac bana. I dla tych co sa za: -kazdy ma prawo miec wlasne zdanie. Ja mam wlasnie takie. Co do legalnosci wladzy: jezeli Niemcy, USA, Brytania i 120 innych krajow uznalo legalnosc PRL, zaden polski oszolom nie bedzie mi mowil ze jest inaczej. |
Cytat:
skąd się Ci wzięła ta legalność władz PRLu? ta sprawa nie ma nic wspólnego z lustracją :nie: władza Hitlera w Niemczech nie dość, że była legalna to jeszcze przejęta w wyniku demokratycznych wyborów. władza PRLu przyszła z Armią Czerwoną i trzymała się dzięki sowieckim czołgom. |
gwoli ***347;cis***322;o***347;ci - przy cichym poparciu Wlk. Brytanii i USA ;)
|
Cytat:
A co legalnosci - legalna wladza, nawet ta w hitlerowskich niemczech, miala prawo wymagac od obywateli posluszenstwa i wykonywania rozkazow. I tylko, i wylacznie owa wladza, mogla byc osadzana przez innych (w tym wypadku zwyciezcow - ktorzy uzurpowali sobie moc sadzenia - i nie marudzic mi tu, wiem co pisze!!!) Wszelkie konsekwencje i implikacje wynikajace z tego faktu, pozostawiam kazdemu z osobna do oceny. :) Fakt narzucenia wladzy sila, nie powoduje jej nielegalnosci :) |
a ja co***347; innego napisa***322;em? a jakiej historii chcesz mnie uczy***263;? PRLu? :P
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:07. |