![]() |
pali, tak pamiętam (napisy.org) ale nie wiem do czego zmierzasz ?
ja tu na forum psy wieszam tylko na tych co to obnoszą się softem i grami złego pochodzenia a ostatnio nawet mi się nie chce wieszać tych psów... prawdopodobnie masz rację. PS Polecam przyklejony temat: http://forum.cdrinfo.pl/f26/poszukuje-napisow-do-64564/ Temat wisi czyli jest zgodny z regulaminem forum. |
Nie wyszła współpraca z socjum.pl...
|
Patrix, ale ci macherzy od filmów twierdzą, że opracowywanie w celu rozpowszechniania napisów do ich produkcji, jest łamaniem praw autorskich.
Nie chce mi się szukać, bo pewnie sam pamiętasz, że kilka lat temu był policyjno-prokuratorski atak na największą stronę z napisami, nakręcany m.in. przez Gutek Film. Widać w sieci skutki do dziś: serwisy z napisami działają w mniejszym lub większym podziemiu. "Filmowcy" mieli argumentację prawną, ale bez grzebania po paragrafach dawali taki przykład: ktoś tłumaczy na polski książkę i przetłumaczoną sprzedaje na rynku. Nawet bez znajomości prawa, każdy intuicyjnie widzi, że dochodzi tutaj do naruszenia własności intelektualnej. Okazjonalne, nieświadome posiadanie takiej książki jest czynem nieszkodliwym, ale świadome, ciągłe nabywanie takich książek już niekoniecznie, może podpadać pod paserstwo, współudział. I jest nieczytelne moralnie, wedle "filmowców" :) A czym tekst książki różni się od tekstu filmu? |
bo przecież mogłeś.
|
Cytat:
bo przecież mogłem tego nie wiedzieć ? |
Cytat:
|
Filmy i muzykę mogę posiadać na swój własny użytek nie czerpiąc z tego jakichkolwiek korzyści
natomiast programów i gier nie! I zasady tej jak widzisz nie zmieniłem a poza tym tak właśnie jest ! RIAA ściga tych co udostępniają jakiekolwiek media a co za tym idzie łamią prawo. |
Cytat:
|
No fakt... Nie wiem po jaki kit zmienili domene ? Mogli starą zostawić też.
|
Już nie ma hatak.pl. Jest hatak24.pl. :)
|
www.hatak.pl leży i kwiczy, ktoś wie czemu ?
|
Cytat:
|
A znacie jakis serwis w tym stylu z napisami do seriali komediowych, np: friends, south park, family guy itd.
Jakies tam napisy sa tylko ze czesto sa niedokladne, do family guy trzeba wszystkie poprawiac (zle tlumaczenia, pominiecia itd), chociaz 2 sezony sam sobie zrobilem :) Friendsom do idealu tez nieco brakuje. |
@Andrzej
Mam dokładnie odwrotne zdanie - ważne, żeby napisy były dobre, dopasować można sobie samemu. @Smartek bo próbujesz się wymigać, jak się okazało, że akurat pomoc jest potrzebna || A "awaria" jest spowodowana przekroczeniem limitów transferu. Pokazuje to tylko, jak strona jest popularna :D |
Rzeczywi***347;cie fajny programik. Napisy, kt***243;re mi ***347;ci***261;gn***261;***322;, nie s***261; mo***380;e idealne (pewne przesuni***281;cia i b***322;***281;dy), ale dobrze dopasowane do filmu, a to najwa***380;niejsze.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:02. |