![]() |
Wyprana komorka :(
Niestety, stalo sie :( Chwila slabosci, zacmienia umsylowego polaczona z roztargnieniem i... w sobote wraz ze spodniami wypralem moja komorke :(
Po otwarciu pralki myslalem, ze mnie na miejscu szlag trafi, jak zobaczylem w bebnie komorke. Komorke rozebralem na czesci i sluszylem caly dzien wczoraj i noc. Dzisiaj rano podpialem baterie, komorka ruszyla. Sprawdzilem wszystko, co bylo mozliwe i komorka dziala bez zarzutu, za wyjatkiem... niestety, zbyt pieknie byc nie moglo :( Otoz komorka "zgubila" polifonie. Jak sie naciska guziki, to slychac charakterystyczne pikanie, natomiast nie da sie odtworzyc muzyki. Podobnie sprawa wyglada, gdy ktos dzwoni. Cisza i tylko wibruje. Mam nadzieje, ze problem jest w glosniczku, ktory chyba nie wytrzymal penlego cyklu prania. Pytanie nastepujace: czy jest sens oddawac ja do serwisu gwarancyjnego i grac glupa, ze tak "samo sie z dnia na dzien stalo"?? Czy sa w stanie bez problemu w serwisie wyczaic, co sie komorce przydarzylo?? Niby nie widac zadnych oznak, ze godzine sie prala, ale... Acha, dodam, ze komorka, to NOKIA 6230i Z gory dzieki za podpowiedzi. |
Sprawd***378; czy mikrofon sprawny...
Wykryj***261; tylko to, ***380;e by***322;a zalana.... |
Wyczaj***261;, jak zobacz***261; ***380;e p***322;yta g***322;***243;wna ***347;niedzieje. Sprytni s***261;.
|
Cytat:
Czesc plytki jest widoczna i nie widac, zeby pojawil sie jakis bialy osad z wody. Niestety nie da sie dostac do calej plytki, bo w duzej mierze obudowana i plomba jest. A sobie tak mysle jeszcze, czy by nie uzyc IZOPROPANOL'u podobnie jak Gadzina18 do laptopa? Tutaj oczywiscie pod katem przeczyszczenia PCB, bo glosnika to raczej tym nie odratuje. |
widze ze na forum zapanowala mania izoproanolu :D
jak nie wiadomo co sie dzieje - izoproanol!! :rotfl: ludzie to czysci i odtluszcza a nie zdziala cuda a bialy osad pojawia sie po soli albo po detergentach TU masz jak rozebrac 6230 masz szczescie ze to nokia a nie sonyericsson twoja pralka dobrze plucze? :> bo naj wazniejsze to pozbyc sie detergentu rozbierz telefon i wyplucz go dokladnie w cieplej wodzie i wysusz suszarka ... podobny efekt mialem z pagerem z ktorym sie skapalem w jeziorze dzwiek dzwonka powrocil po okolo tygodniu - jak calkowicie wysechl |
Cytat:
Dzieki za odpowiedz i linka :) |
wypra***322; si***281; telefon to wypra***322;, ale czy dobrze odwirowa***322;? mo***380;e do magla go teraz da***263;?
|
Cytat:
|
Jed***378; do pierwszego wi***281;kszego magika GSM, takiego od napraw, a nie tylko od zdejmowania lock***243;w.
Wypierze Ci kom***243;r***281; w specjalnej myjce ultrad***378;wi***281;kowej dla telefon***243;w, dzi***281;ki czemu p***322;yta Ci nie za***347;niedzieje, Je***380;eli tego nie zrobisz, telefon w kr***243;tkim czasie padnie, mimo, i***380; teraz wydaje si***281; dzia***322;a***263;. Ze***378;re go korozja... Pozdrawiam. |
Cytat:
Telefon wyslalem wczoraj kurierem do Polski. Mam nadzieje, ze nie bedzie zbyt pozno na plukanie. Dzieki. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:34. |